3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Katmer'den ilginç iddia!

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Anavatan Partisi Rize Belediye Başkanı Adayı Kenan Bıyık’ın halen AK Parti’ye üye olduğunu iddia etti.


AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer bugün il binasında düzenlediği basın açıklamasında, Anavatan Partisi Rize Belediye Başkan Adayı Kenan Bıyık’ın bir televizyon programına dile getirdiği “ANAP dışında hiçbir partiye üye olmadım” şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Katmer, yanına getirdiği belgeleri basın mensuplarına göstererek, “Sayın Bıyık bir televizyon programında yaptığı açıklamasında ANAP dışında hiçbir partiye üye olmadığını ama AK Parti’den kendisine teklif getirildiğini iddia etti. Kesinlikle partimizden kendisine hiçbir dönem “Gel üyemiz ol” diye bir talep gitmemiştir. AK Parti’nin Kenan Bıyık gibi siyasi kararsızlık içerisindeki bir kişiye de ihtiyacı yoktur. Yaptığı açıklamayı dürüstlükten uzak olarak buluyorum” dedi.


Anavatan Partisi Rize Belediye Başkan adayı Kenan Bıyık’ın 12 aday adayıyla birlikte 28 Mart 2004 seçimleri öncesinde, 30 Aralık 2003 tarihinde AK Parti Rize İl Başkanlığı’na başvurarak Rize Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu dile getiren Katmer, “Aday adayları içerisinde aday seçilmemesine rağmen 8 Haziran 2004 tarihinde partimize üye olmak için başvurmuştur.

Başvurusu üzerine 14313 sayılı üyemiz olmuştur. Kenan Bıyık 19 Ocak 2009 tarihinde Mesut Yılmaz tarafından eli havaya kaldırılarak ANAP’ın Rize Belediye Başkanı Adayı olarak açıklandı. Kendisi adaylığı açıklandıktan iki gün sonra Genel Merkezimize başvurarak üyelikten istifasını bildirdiğini açıklıyor. Bize halen bu yönde bir bilgi ulaşmadı. Halen AK Parti üyesi olmasına rağmen başka bir partiden aday olmuştur” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 20:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?