30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Kayıhan sezon sonu konuşacak

KAYIHAN SEZON SONU KONUŞACAK

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, takımdaki kötü gidişin bilinmeyen nedenlerini sezon sonu Rize kamuoyu ile baylaşacağını söyledi.

Bank Asya 1. Ligi'nde ligde kalma mücadelesi veren Çaykur Rizespor'da teknik direktör Ümit Kayıhan, düzenlediği basın toplantısında Çaykur Rizespor'un içerisinde bulunduğu durumu ve hafta sonu Rize'de oynayacakları Bucaspor maçını değerlendirdi. Kayıhan, ligde kalmak için dört puana ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Ligin boyu daraldı. Maçlar azaldı. Biz istediğimiz puana halen ulaşamadık. Son iki haftaya endişeli giriyoruz. Hafta sonu evimizde oynayacağımız Bucaspor maçı Rize'nin maçı, hepimizin maçı.

Onun içim tüm taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz. Bu maçta oyun stratejileri açısından çok dikkatli olmalıyız. Şu iki maçta alacağımız dört puan matematiksel olarak bizi ligde bırakıyor. Diğer neticelere göre belki üç puan beklide iki beraberlik bizi ligde bırakacak. Garantiye gitmek istiyoruz. Bunun yolu da iki maçta dört puan almaktır. Bütün hazırlıklarımız bu yönde. Şehrimize gelir gelmez antrenmanlarımıza başladık. Cumartesi gününe kadar çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Kayıhan, Çaykur Rizespor'un rakiplerinin de oynayacağı maçların canlı yayınlanması gerektiğini söyleyerek, "Yönetim Kurulumuza müracaat ettim. Bizim maçımız canlı veriliyorsa, Karşıyaka-Kocaelispor maçının da verilmesi gerektiğini söyledim. Yönetim kurulumuz bu konuyla ilgili bir çalışma yapacak. Bu talebimin sebebi; bizim hiç kimseden korkumuz yok. Farkımızda yok. Maçı canlı verilen olayda bazı avantajlarınızı kaybedebiliyorsunuz. Rakip takım avantaj sağlayabiliyor. Bunun için yayın hakkı konusunda eşit davranılması gerekiyor" diye konuştu.

Takımdaki kötü gidişin nedenlerini şimdilik saklı tuttuğunu ancak sezon sonunda konuşacağını açıklayan Kayıhan, "Rizespor'a dışardan bakıldığında şampiyonluğa aday görüyorduk. Ama içerisine gidince başı şeylerin iyi gitmediğini gördüm. Bununla ilgili açıklamaları ben ligin sonunda yapmak istiyorum. Şuan hiç kimseye zarar vermemek ve hiçbir kademe ile tartışmamak için açıklamıyorum. Çok önemli iki maçımız var. Ama lig sonunda yapacağımız basın açıklamasında bunları masaya yatıracağım. Çünkü çok büyük

harcamalar yapan Rizespor'un bu konumda olması hepimizi üzüyor. Bende kariyerim açısından, Rizespor'un geleceği açısından büyük üzüntü duyuyorum. Bunların sebepleri şimdilik bende saklı. Sezon sonunda bunları konuşacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 18:09:00
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 18:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?