3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kazmaz: Rize'nin avukatıyım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize Belediye Başkan adayı Avukat Remzi Kazmaz, bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı iddialarını sert bir dille yalanlayarak "O şerefsizin değil Rize'nin avukatıyım" dedi.


CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı'nda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Kazmaz, PKK'nın ele başı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yaptığı iddialarını sert bir dille cevapladı. O şerefsizin avukatlığını yapmadığını anlatan Kazmaz, şöyle konuştu: "Ben tarihi eserlerimizin Türkiye'ye geri alınması yönünde önemli davaları takip ettim. Marmara depreminde mağdur olan vatandaşlarımızın hakları için 658 dosyanın tüm masraflarını üstlenerek takipçisi oldum. Gazi Davası'nın avukatlığını yaptım. Ben Türkiye'nin
avukatı oldum. Ben o şerefsizin değil, Rize'nin avukatıyım. Rize halkından oy değil vekalet istiyorum."
Kazmaz, kendisine ait hukuk bürosunda yüzlerce avukatla çalıştığını, bunlar içinde doğu kökenli avukatlarında bulunduğunu onların takip ettiği davalar hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını söyledi.


Rize'de üç ay önce yaşanan ve içme suyundan kaynaklandığı tahmin edilen nörovirüsü salgınında ihmal olduğunu da iddia eden Kazmaz, kendisine verilen altı vekalet ile sorumlular hakkında dava açacağını açıkladı. Kazmaz, halk sağlığının ve insan onurunun hiçe sayıldığını konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak salgından etkilenen vatandaşların hukuksal alanda maddi ve manevi tazminatlarının takipçisi olacağını söyledi.


SUYUMUZU İNCELEDİLER
Rize'de HES inşaatlarının durdurulması yönünde verdiği mücadeleye de dikkat çeken Kazmaz, şunları söyledi: "Turist olarak 10 yıldır bölgemize gelen Yahudi ve Fransız emperyalistler bizim suyumuzun ne kadar temiz ve sağlıklı olduğunu inceledi. Endemik yapımızın ne kadar değerli olduğunu araştırdı. Bizim suyumuzu ticarileştirmek istiyorlar. Bizim suyumuzu alıp bize parayla satamazlar. HES'ler, mesler hikaye."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 16:16:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?