5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Kazmaz'a yılın hukukçusu ödülü

KAZMAZ'A YILIN HUKUKÇUSU ÖDÜLÜ

Uğur Mumcu Vakfı Yılın Hukukçusu Ödülü Gazi Davası Avukatlarından Remzi Kazmaz’a verildi.

Uğur Mumcu Vakfı tarafından her yıl çeşitli dallarda verilen ödüller arasında bu yıl Yılın Hukukçusu dalındaki ödül Gazi Davası Avukatlarından Remzi Kazmaz’a verildi.

Mumcu’nun ölümünün 18. yıl dönümünde ödüllendirilen Kazmaz, konuyla ilgili olarak Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde bir açıklama yaptı.

Kazmaz açıklamasında, “Büyük ve yiğit gazeteci Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının 18. yıl dönümünü Rize’de Uğur Mumcu’yu, demokrasiyi ve bu ülkeyi seven arkadaşlarımız ile anıyoruz. Bu güne kadar halen faili meçhul cinayetler arasında yerini koruyan Uğur Mumcu cinayeti, bütün kamuoyu vicdanı tarafından vicdanlarda bilinmesine rağmen halen gün ışığına çıkartılamadı. Karanlıkta kalan bu tür cinayetlerin demokrasi mücadelesinde düşen yiğitlerin anısına bu mücadeleyi omuzlarımızda taşıyacağız, onun düşmanlarına karşı her zaman meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Uğur Mumcu bizim kuşağımızın düşünsel anlamda vicdanımızda, beynimizde, vicdanımızda, bu ülkeyi sevenlerin her zaman yaşatacağı önder insanlardan biridir. Bugün ülkemizin geldiği noktada; bir tarafta vatanseverler, yurt severler. Vatanını, toprağını ve bayrağını ölümüne seven ve koruyanlar. Diğer tarafta ise her siyasi görüşünden entrikalar ile bu ülkeyi bölmeye çalışanlar. Önemli olan içerisinde bulunduğumuz koşullarda vatanseverlikten yana tavır almaktır. Bu nedenle tüm vatanseverleri bu önemli günde bir araya gelmeye çağırıyorum. Uğur Mumcu Vakfı’na da teşekkür ediyorum. Yılın Hukukçusu Ödülü’ne bizi layık gördüler. Gazi Davası’nda göstermiş olduğumuz kararlı duruştan dolayı vakıf tarafından ödüllendirildik. Bu ödünü Gazi Olayları’nda hayatını kaybedenlerin ailelerine armağan ediyoruz. Vakıf Çalışanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 13:19:02
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 13:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?