3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kemal Sunal'dan esinlendi

Rize'nin Ayder yaylasında pansiyonculuk yapan Mustafa Durmuş, yıkım ekiplerinden kurtulmak için Kemal Sunal'ın "Gülen Adam" filmindeki tekerlekli gecekondudan esinlenerek tekerlekli pansiyon yaptı.

Çamlıhemşin ilçesinin Ayder yaylasında pansiyon işleten Mustafa Durmuş'a ait bazı pansiyonlar için Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin içinde kaldıkları gerekçesiyle yaklaşık beş ay önce yıkım kararı çıkmıştı. Yıkım ekipleri üç pansiyonu yıktı. Mustafa Durmuş da, tek katlı bir pansiyonu tekerlek takarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin dışına çıkartmış ve yıkımdan kurtarmıştı. Türk sinemasının usta oyuncusu Kemal Sunal'ın "Gülen Adam" isimli filmindeki sahnelerini hatırlatan bu olay üzerine Mustafa Durmuş, yörede "Gülen Adam" olarak anılmaya başlanmıştı.

Beş ay önce imara aykırı olduğu gerekçesiyle bazı pansiyonları yıkılan Mustafa Durmuş, şimdi de Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait arazinin 100 metre uzağında yeni bir tekerlekli pansiyon inşa etti. Tekerlekli pansiyonda müşterilerine hizmet vermeyi sürdüren Durmuş, şöyle konuştu: "Ben burada doğdum burada büyüdüm. Geçimimi buradan sağlıyorum. Şikayet üzerine ahşap binalarımı Milli Parklara ait arazinin içerisinde olduğu gerekçesiyle yıktılar. Şimdi Milli Parklar sahası dışında yenisini yaptım. Tekerlekli olanı yıkamadılar. Bu pansiyonu Kemal Sunal'ın bir filminden esinlenerek yapmıştım. Bunu çekince 100 metre kadar gidiyor. O yüzden bunu yıkamıyorlar."
Çalıhemşin'in Bağımsız Belediye Başkanı İdris Melek, pansiyonu geçen gün gördüğünü belirterek "Görüntü kirliliğine neden olmuyor. Ama konuyu bir de yasal açıdan inceleyeceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 14:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?