30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Kırmızı göz salgınına dikkat!

Rize’de, halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak bilinen Konjuktivit göz rahatsızlığı vakalarında artış gözlendi.

Konuyla ilgili olarak Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar hastalıkla ilgili uyarıldı. Yapılan uyarıda rahatsızlığın belirtileri; gözde kızarıklık, yanma, batma, kaşıntı hissi olarak sıralandı.

Rahatsızlığın geniş çaplı bir salgına dönüşebileceği belirtilerek, “Daha önce İstanbul’da konjuktivit salgını olmuş olup etken mikroorganizma araştırıldığında virüs saptanmıştır. İlimizdeki vakaların da aynı etken virüs olabileceğinden şüphe edilmektedir. Bu nedenle bahsetmiş olduğumuz şikayetlerle sağlık kuruluşumuza başvuran hastaların gözlerinden alınan sürüntü örnekleri Sağlık Bakanlığı’na gönderilmiştir. Şu an için durum endişe edilecek boyutta olmasa da, önlem olarak kişisel hijyene dikkat edilmesi gerekmektedir. Ellerin sık sık sabunla yıkanması, havluların kişilere özel olması ya da kağıt havlu kullanılması gerekmektedir” denildi.

Yapılan uyarıda ayrıca salgının yaygınlaşmaması için kırmızı göz rahatsızlığına yakalananların biran önce doktora başvurması, doktor onayı almadan çocukların okula gönderilmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 14:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?