3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kızının öldürüldüğünü hissetmiş

Hollanda'da bıçaklanarak öldürülen iş kadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın annesi, kızının öldürülmesi sırasında karnında bıçak saplanması gibi ağrılar hissettiğini söyledi.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan baba Mustafa Erbaş, cenazeyi dün gece havayolu ile önce Trabzon'a, oradan da karayolu ile Rize'ye getirdiklerini söyledi. Kızının herkese iyiliği dokunan biri olduğunu belirten acılı baba, "Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Benim kızım herkese iyiliği olan bir kişiydi. Acımız çok büyük. Hollanda hükümetinden canilerin bir an önce bulunmasını istiyorum. Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da güpegündüz böyle bir olayı anlamak mümkün değil" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini kaydeden Erbaş, "Başbakanımız beni telefonla aradı, sağ olsun başsağlığı dileğinde bulundu. Benden bir isteğim olup olmadığını sordu. Kendisinden Hollanda hükümetinin canileri bulması için yardım etmesini istedim. Konuyla ilgili Dışişleri nezdinde çalışma başlattıklarını, Hollanda Başbakanı'nı telefonla arayacağını söyledi" diye konuştu.


Eşi Perihan Erbaş'ın kızının öldürüldüğünü adeta hissettiğini de belirten Mustafa Erbaş, "Evde otururken eşim, 'Bana bir şeyler oluyor. Karnıma sanki bıçaklar saplanıyor' demeye başladı. Biz kendisini sakinleştirmeye çalıştıktan bir müddet sonra, kızımın Hollanda'dan arkadaşı arayarak kızımızın bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi. Kızının ölüm acısını kendisi karnında hisseden bir annenin feryadını haykırıyorum. Hollanda hükümeti sesimi duysun. Bu canileri yargıya teslim etsin. Belki kızımı geri getirmez ama acımız biraz hafifler. Hollanda hükümetinin bu isteğimizi yerine getireceğine inanıyorum" açıklamasını yaptı.


Ölen kadının eşi Hakkı Çakmakçı'nın hayli bitkin olduğu gözlenirken, 5 yaşındaki kızı Nisa ve 12 yaşındaki oğlu Batuhan'ın annelerinin tabutuna bakarak ağlamaları herkesi duygulandırdı. Evin önündeki tabutun başında Amsterdam'dan gelen imam Kenan Avcı dua ettirirken, Rize Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Zeki Karataş, Çocuk Esirgeme Yurdu'nda kalan 4 kız öğrenci ile birlikte aileyi ziyaret ederek karanfil verdi. Karataş, Çakmakçı'nın kendilerine sürekli yardımlarda bulunduğunu hatırlatarak çok üzgün
olduklarını söyledi.


Öte yandan Çakmakçı için 2 kez cenaze namazı kılınacak. İlk cenaze namazı cuma namazının ardından Sahil Camii'nde, diğeri ise ikindi namazı sonrası Muradiye Merkez Camii'nde kılınacak. Cenaze namazının ardından Çakmakçı, Muradiye beldesindeki aile kabristanında toprağa verilecek.

İha
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2009 Cuma 12:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?