3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kotil: İlkokulu 7 yılda bitirdim

KOTİL ANILARINI ANLATTI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, 2 kez sınıfta kaldığı için ilkokulu 7 yılda bitirdiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Genç MÜSİAD Derneği Rize Şubesi tarafından organize edilen 2. Uluslararası Genç Girişim Konferansı'na katılmak üzere Rize'ye geldi. Kotil, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde gençlere hitaben yaptığı konuşmada hiçbir şeyin imkansız olmadığını belirterek ABD Michigan Üniversitesi'nin "Uçak Mühendisliği" bölümünde doktora yapmaya kadar olan eğitim hayatını anlatırken ilkokulda 2 yıl sınıfta kaldığı için okulu 7 yılda tamamladığını açıkladı.

Kotil konuşmasında, "İlkokulun bir bölümünü Rize'de okudum. O dönemlerde başarılı bir öğrenci olduğum söylenemez. Sonra İstanbul'a gittim. Orada bir öğretmenim vardı. Onu hiç unutmuyorum. 3. sınıfı tekrar okuttu bana. O beni okuttuktan sonra okumayı çok sevdim. Tekrar Rize'ye döndüm. Burada da çok iyi hocalarım oldu. İlkokulu 7 yılda bitirdim. Daha sonra kaybettiğim bu 2 yılı telafi etmeye çalıştım" dedi.

Kotil, 2009 yılında THY olarak dünyanın 10 farklı noktasına ilk kez seferler düzenlemeye başladıklarını belirterek İstanbul'da muazzam kapasiteli bir havaalanı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kotil ayrıca ilk Türk yapımı yolcu uçağı için ise çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Kotil'in ardından Saruhan Holding Genel Müdürü Ayhan Saruhan ve Rize Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Karamustafa da başarının yakalanması noktasındaki fikirlerini gençlerle başlaştı.

KOTİL ANILARINI ANLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 17:43:02
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 19:32:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?