30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Köy yolarına AB standardı

RİZE’DE KÖY YOLARINA AB STANDARDI

Rize İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, Pazar ilçesinde yürütülen yol genişleme ve asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek çalışmaların mevcut durumu hakkında Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney'le görüştü.

İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin beraberinde Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Merkez İlçe İl Genel Meclis üyeleri Eşref Uzun ve Aydın Bilsel, Pazar Meclis üyeleri Leyla Veyisoğlu, Rasim Çorbacı ve Erdal Biber ile birlikte Pazar ilçesinde çalışma yapılan köyleri gezdi. İlçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Pazar Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney yol genişleme çalışmalarında acil duvar gerektiren yerlerin duvarının zaman kaybetmeden yapıldığını belirterek “Duvar yapma işi maliyetli olduğu için köylerimizin içerisinde genişleme çalışması yapılırken duvar yapmaya müsait taşlar önümüze çıkıyor. Bunları kırıcılarla duvar yapılacak büyüklükte kırıyoruz. Daha sonra muhtarlarımıza çimentosu ve çakılını da vererek görevli mühendislerimizin kontrolünde projesi yapılarak misal olarak 10 bin liralık duvarı 2 bin liraya mal etmiş oluyoruz. İşçiliğini de köylüler yapıyor. Bu şekilde KÖYDES kapsamı dışında nerdeyse 500 metreküpe yakın devlet vatandaş iş birliği ile duvar yaptık" dedi.

Köy yollarına AB standardı getirmenin gayretinde olduklarını belirten İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, "Kaymakam beyle konuşurken hedeflerinde takriben 120 km yakın bir yol genişleme çalışması olduğunu öğrendik. Bu oldukça ciddi bir rakam. Bugüne kadar Pazar'a yapılan 500 km'ye yakın yol, Pazar kurulduğundan beri yapılan bir yoldu. Siz dörtte birini iki üç ayda genişletebiliyorsunuz. Bu aslında hizmet satın almanın ne kadar artıları olduğunu göstermesi adına meclisimize örnek teşkil edecek. Özel İdare olarak bütün ekipmanlarımızla beraber bu kadar kısa sürede bu işi belki de tamamlayamazdık. Bu eleştiriden ziyade bir tespittir. Ama satın alarak yaptığınızda arızası, yağmurlu havasını düşünmeden sürekli hazır dinamik bir ekiple çalıştınız için verimlilikte ona göre oluyor. Bu anlamda bütün ilçelerimizde örnek teşkil etmek adına meclisimizde de gündeme getirerek hizmet almanın daha verimli olduğunu ve en önemlisi de en inatçı olan insanlarımızın bulunduğu bölgede onları sonuca inandırdığınız zaman peşinizden memnuniyetle akıp geldiğini yol üzerinde karşılaştığımız vatandaşların açıklamalarından anlayabiliyoruz. Kaymakamımıza ve meclis üyelerimize de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2010 Perşembe 15:13:00
Güncelleme :25 Kasım 2010 Perşembe 18:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?