5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Köylüler AB hibesine ikna oldu

Avrupa Birliği fonlarından köylerine aktarılan 350 bin euro tutarındaki hibeyi geri çeviren Şimşirli köyüne komşu olan köyler bu parayı almak için kaymakamlığa başvurdu.

Rize'nin İkizdere İlçesine bağlı Şimşirli köyü sakinleri, Avrupa Birliği fonlarından kanalizasyon alt yapılarını tamamlamaları için kendilerine çıkan 350 bin euroyu "bunun altında başka bir neden var" diyerek geri çevirmişti. Şimşirli Köyü Muhtarı Necmi Şimşek, köy halkını ikna edemeyince AB hibesi geri çekilmişti. Şimşirli köyünün hibeyi geri çevirdiğini duyan İkizdere İlçesinin diğer köyleri hibeyi kendi köylerine alabilmek için İkizdere Kaymakamlığı'na koştu. AB'nin hibesini almak için İkizdere Kaymakamlığı'na başvuranlardan bir tanesi İkizdere İlçesi Demirkapı Köyü Muhtarı Emrullah Ekşi oldu.

Yazdığı dilekçe ile İkizdere Kaymakamlığı'na başvuran Ekşi, "Biz AB fonlarından köyümüzün içme suyu şebekesinin yapılması ve enerji hatlarının yer altına alınması için proje hazırlatıp başvuruda bulunmuştuk. Ancak bizim projemiz kabul edilmedi. Şimşirli'nin projesinin kabul edilmesine rağmen hibeyi geri çevirdiklerini öğrendik. Bu hibenin ilçemizde kalması için daha önce yaptığımız başvurunun yeniden değerlendirmeye alınmasını istiyoruz. Bu nedenle kaymakamlığa başvurduk. Biz Şimşirlinin parası bize verilsin demiyoruz. Para geri gideceğine bize verilsin diyoruz" dedi.

Öte yandan geri çevirdikleri 350 bin euroya komşu köylerin talip olduğunu duyan Şimşirli köyü sakinleri projelerinin yeniden değerlendirmeye alınması için kaymakamlığa başvurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şimşirli Köyü Muhtarı Necmi Şimşek, köylüleri ikna ettiğini ve projelerinin yeniden değerlendirilmesi için kaymakamlığa başvurduklarını söyledi.

Başvuru tarihinin son gününde hibeyi kaçırmamak için kaymakamlığa başvuran köylüler şimdi şansın kendilerine gülmesini bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 14:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?