5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

KTÜ'de mezuniyet sevinci

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rize Fen Edebiyat Fakültesi 4. dönem ve Su Ürünleri Fakültesi 8. dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Rize Fen Edebiyet Fakültesi Salonu’nda düzenlenen diploma töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Rize Valisi Enver Salihoğlu, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selehattin Köse, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Ruhi Candan, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, dekanlar, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Su Ürünleri Fakültesi bölüm birincisi Mehmet Ali Kutlay, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü birincisi Tülin Yahçi, bölümlerinde birinci gelen öğenciler ve örgenci velileri kürsüye gelerek birer konuşma yaptı.

Daha sonra Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Okumuş’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş, Türkiye’deki eğitim sisteminin bozukluğundan yakınarak, "Mallesef ülkemizde bozuk eğitim sistemi var. Lisede yetersiz eğitim alan öğrenciler, fakültelerime geliyor. Öğrencilerimize birinci sınıfta lise eğitimi vermek zorunda kalıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu sistem bozukluğunun farkına vararak liseler dört yıla çıkarıldı. Eğitim kalitemizi arttırmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Son olarak kürsüye gelen Rize Valisi Enver Salihoğlu, KTÜ’nün bölgeye olan katkılarından bahsederek, "Yakında Rize’de kendi üniversitesine kavuşacak. Alt yapısının büyük bir kısmı hazır olan Rize üniversitesi için gerekli yasa bu ay içerisinde çıkartılacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından her iki fatülteye maddi ve manevi hizmetleri bulunanlara teşekkür plaketi taktim edilirken, mezunuyeti hekeden 120 öğrenciye daha sonra diplomaları verildi. Mezun olan öğrenciler mezuniyet sevincini keplerini havaya fırtalarak yaşarken, son günlerde gündemden düşmeyen "Kamusal Alan" tartışmalarına rağmen, başıörtülü bayanların kampüs ve tören salonuna rahat girmeleri dikkat çekerken, bu konuda herhangi bir sorun yaşanmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2005 Perşembe 18:31:19
Güncelleme :30 Haziran 2005 Perşembe 17:07:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?