30
Nisan
2024
Salı
RİZE

KTÜ'den HES protestosu

KTÜ ÖĞRENCİ KOLLEKTİFİ’NDEN FINDIKLI’DA HES PROTESTOSU

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kollektifleri Rize’nin Fındıklı ilçesinde hidroelektrik santralleri (HES) karşıtı protesto düzenledi.

Yaklaşık 80 öğrenci, HES Protestosu için 2 otobüsle Fındıklı’ya gelirken, hidroelektrik santrallerinin yapılacağı Aslandere ve Arılı vadilerini gezdiler. Açtıkları döviz ve pankartlarla yürüyüş yapan öğrenciler, HES’leri sloganlar atarak protesto ettiler.

Tahiroğlu Köprüsü’nde basın açıklaması yapan grup “Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak halkın yanında olmaya ve suyu ticaretleştirmeye çalışanlara karşı duracağız. Fındıklı halkının geçmişteki direnişlerine televizyon ve gazetelerden okuduğumuz haberde şahit olduk. İkizdere gibi teslim olmamak ve teslim etmemek için bu direnişinizde bizlerde yanınızda olacağız. Yumurtalarımızı da aldık geldik” dediler.

Gürsü köyü çay alım yerinde düzenlenen programda derelerin kardeşliği ve Fındıklı Dereleri Koruma Platformu sözcüleriyle birlikte sunumlarda bulunan ekip birde tiyatro gösterisi yaptı.

KTÜ ÖĞRENCİ KOLLEKTİFİ’NDEN FINDIKLI’DA HES PROTESTOSU
KTÜ ÖĞRENCİ KOLLEKTİFİ’NDEN FINDIKLI’DA HES PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2010 Pazartesi 11:50:04
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 16:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?