30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Kutlamaya geldi, karakolluk oldu

Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü törenle kutlandı.

Rizeli bir vatandaş, gazi ve görevli olmamasına rağmen, atına atladı, fişekliğini beline taktı ve omzuna da av tüfeğini asıp tören alanına geldi. Ancak polisler durumu farketti ve İlyas Topal'ı karakola götürdü.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen törene Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Bakırcı, törende yaptığı konuşmada, bugünün Türk milletinin esaret altında yaşamayacağının ispatlandığı günün yıl dönümü olduğunu belirterek, “Bugün toprağı vatan yapmak için şehit kanıyla yoğurarak verilen mücadelenin yıl dönümüdür. Sultan Alparslan, Mustafa Kemal Atatürk gibi devlet adamları ile İpsiz Recep, Dursun Kaptan, Sarı Şükrü gibi milis kuvvetleri ve arkadaşları ile millet olmanın dünyaya ispatlandığı günün yıl dönümüdür. Bu toprakları bize vatan yapan başta Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. Daha sonra, Türk bayrağı, Vali Hacımüftüoğlu'na teslim edildi.

Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, halk oyunu gösterileri ve resmi geçidin ardından sona erdi.

TÖRENE ATI VE TÜFEĞİYLE GELDİ

Töreni izlemek için atıyla tören alanına gelen İlyas Topal'ın üzerindeki tüfeğin bulundurma ruhsatlı olduğunu fark eden polis ekipleri, Topal'ı karakola götürerek ifadesine aldı. Topal'ın törene katılmasına izin verilmedi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 15:55:10
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 15:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?