3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

'Kutlu doğum'a görkemli kutlama

Rize İl Müftülüğü bu yıl 20 sivil toplum kuruluşunun da desteğini alarak görkemli bir Kutlu Doğum Haftası programı hazırladı.

Rize’de 14-20 Nisan tarihleri arasında Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü dolayısıyla kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftası’nda 30 farklı faaliyet gerçekleştirilecek.

20 Sivil Toplum Kuruluşu'nun da destek verdiği etkinlikler kapsamında 30 bin aileye gıda yardımı yapılarak 2 bin 500 adet gül dağıtılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Müftüsü İlyas Serenli, “Etkinlikler kapsamında 3 bin aileye gıda yardımı yapılacak. 2 bin 500 adet canlı gül dağıtılacak. Esnaf, Kurum ve Kuruluşlar, Yetiştirme Yurdu ile Şehit ve Gazi aileleri ziyaret edilecek. İlköğretim öğrencileri arasında ‘Aile’ konulu şiir yazışması düzenlenecek. Bir çok konferans ve tiyatro gösterisi yapılacak. Bu benzeri etkinlikler hafta boyu sürecek” şeklinde konuştu.

Rize’nin Dağsu Mahallesi’nde yapımı devam etmekte olan Yusuf Karali Diyanet Eğitim Merkezi’nin Temmuz ayına kadar tamamlanıp hizmete açılacağını belirten Serenli, “Bu eğitim merkezimizden Türkiye’de 16 tane var. Rize’de yapılan eğitim merkezi bunlar içerisinde en moderni. Müftü ve vaaz yetiştirilecek olan bu eğitim merkezimizde Türk Cumhuriyetlerinden gelen din adamlarına da hizmet verilecek” dedi.

Müftü Serenli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her il için bir kardeş il belirlendiğini belirterek “Bizim kardeş ilimiz Batum olarak belirlendi. Gürcistan’ın Batum kentinden gelen 20 öğrenci bizim Kuran-ı Kerim Kurslarımızda din eğitimi alarak aynı zamanda okullarımızda eğitim görüyorlar. Bu öğrencilerimizin masrafları Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından karşılanmaktadır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:29:03
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 14:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?