3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Kuyumcu'da suçüstü

Rize'de, Gürcü dolandırıcı, görmek istediği altın bilezikleri sahteleri ile değiştirmek isterken kuyumcunun uyanıklılığı sayesinde yakalandı.


Gürcistan uyruklu bir kişi, Rize Kuyumcular Derneği Başkanı Abdurrahman Serdar'a ait dükkana girerek altın bilezikleri görmek istedi. Gürcü dolandırıcı, eliyle incelediği bilezikleri el çabukluğu ile iç cebindeki sahteleri ile değiştirip alış veriş yapmayacağını belirterek dükkandan ayrıldı. Serdar, vitrine yerleştirmek üzere bilezikleri eline aldı. Serdar eli ile bileziklerin gramajının düşük olduğunu hissetti. Gürcü'yü yakalayan Serdar, polisten yardım istedi. Olay yerine gelen asayiş ekipleri, Gürcü dolandırıcıyı kelepçeleyerek Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürdü. Suçunu itiraf eden Gürcü hırsız hakkında yasal işlem başlatıldı.


Olayla ilgili açıklama yapan Serdar, zanlının müşteri olarak dükkana girip bilezikleri incelemek istediğini belirterek "Sonra fiyatı yüksek bulduğunu belirterek bilezikleri iade ederek dükkandan çıktı. Dükkandan çıktıktan sonra bilezikleri sahtesi ile değiştirdiğini fark edip arkasından koşarak yakaladım" dedi. Olayın iş yerinin güvenlik kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildiği görüldü.

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 20:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?