5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Laz işi snowbord

Kaçkar Dağları’nda geçtiğimiz hafta sonu başlayan Heliski organizasyonları, kayak konusunda Rizeliler’i de özendirdi. Rizeliler, snowbord sporunda kullanılan kayak aletlerine benzer tahtadan yaptıkları kızağa Lazbord ismini vererek kayak yapmaya başladı.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası bu yıl kış turizmine açıldı. Çok sayıda turistin ziyaret ettiği yaylada bulunan kaplıcalar ücretsiz olarak isteyen tüm vatandaşların hizmetine sunuldu. İsviçre’den Rize’ye gelen profesyonel Heliski sporcuları bir haftadır Kaçkar Dağı’nın zirvesinde heliski yaparken, Rizeliler’i de kendilerine özendirdi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve beraberindeki bir grup, geçtiğimiz gün kayak yapmak için Rize’nin Ayder Yaylası’na çıktı. Yayla yolunda araçları kar nedeniyle kayan ve tehlike atlatan grup, yaylaya ulaştıklarında kardın tadını doyasıya yaşadı.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, snowbordun ilk kullanıldığı yerin Rize olduğunu ileri sürdü. Sinan, "Yabancılar snowbordu bulmadan önce biz asırlar önceden bu lazbord ile kayıyorduk. Lazbord, snowbordun atasıdır" dedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da çocukluğundan beri lazbord ile kaydığını belirterek Lazbord isimli tahtanın üstüne çıktı. Ancak Bakırcı bir türlü kaymayı başaramadı. Bakırcı bunun üzerine lazborda oturarak kayak yaptı. Lazbordun üzerinde durmayı başaramayanlardan birisi de Ardeşen Belediye Başkanı Mümtüz Sinan oldu. Bir süre kaymayı başaran Sinan, daha sonra düşerek karlara gömüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 12:47:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?