3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Levan Varşalomidze Rize'de

Gürcistan'a bağlı Acaristan Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze Rize ziyaretinde Türk vatandaşlarının Gürcistan'a 72 saatlik pasaportsuz geçişleri için çalışmalarının sürdüğünü belirtti.


Gürcistan'a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Levan Varşalomidze bugün beraberinde iki yardımcısı ve bakan yardımcıları ile birlikte Rize'ye geldi. Varşalomidze ilk olarak Rize Ticaret ve Sanayi Odası'nı (RTSO) Başkanı Ömer Ofluoğlu ve Rizeli iş adamları karşıladı. Varşalomidze RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu ile makamında bir süre sohbet etti. Varşalomidze burada yaptığı açıklamada Türk yatırımcıları Batum'a beklediklerini belirterek, "Birkaç yıl öncesine kadar ülkemizde işe başlamak için
birçok bürokratik engeli aşmak ve rüşvet vermek gerekiyordu. Ancak bu sorunları kaldırdı. Ülkelerimiz arasında mevcut ilişkiler çok güzel seviyede. İki bölgenin insanını daha da yakınlaştırmak için çaba göstermeliyiz. Her iki ülkenin iş adamlarının bir araya gelmesi için forum düzenlenebilir. Amacımız ilişkilerin gelişmesi için yardımcı olmak. Her zaman rahat olmanız gerekiyor. Bürokratik işlerinizde yardımcı olmaya hazırız. Amacımız çok az bürokrasi ve çok iş yapılmasını sağlamak. 72 saat için
pasaportsuz giriş yapması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 20 yıl öncesine baktığımızda ise bir taraftan diğerine bakmak bile mümkün değildi. Artık ortak hava limanını kullanıyoruz. Ortak geçişler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Pasaportsuz geçiş konusu tamamlandığı zaman ilişkilerimiz çok daha fazla gelişecek'' şeklinde konuştu.


RTSO Başkanı Ömer Ofluoğlu ise Gürcistan'ın artık Türk girişimciler için güvenli bir yatarım sahası olduğunu belirterek, "Rüşvet kaldırıldı. Bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Gürcistan'la çok daha iyi bir yatırım iklimi oluşturuldu. Odamızda Acara danışma merkezini kurmayı planlıyoruz. Yapacağımız düzenleme sonrasında odamızdaki bir bölümü Acaristan hükümetinin kullanımına açacağız'' dedi.


Gürcü heyet daha sonra Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce'yi makamlarında ziyaret ettiler.
Varşalomidze'ye ziyaretlerinde Türk Başdanışmanı Köksal Hapeloğlu da eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 15:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?