2
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Limanda şok kaza!

Rize'nin Çayeli ilçesinde limanda çimento hammaddesi boşaltan 'Alican- S' adlı kuru yük gemisi yan yattı. Denize düşen yağcı Bilal Kaptan kurtarıldı, telsizci 33 yaşındaki Tarık Yılmaz kayboldu

Olay, bugün saat 11.15 sıralarında Limanköy Köyü’ndeki Ünye Çimento’ya ait tesiste meydana geldi. Zonguldak’tan çimento hammaddesi ile limana gelen 11 mürettebatı bulunan 2 bin 700 grostonluk ’Alican- S’ adlı kuru yük gemisi, boşaltılmaya başlandığı sırada aniden yan yattı ve sağ tarafının büyük bölümü sulara gömüldü.

Sahil Güvenlik, Deniz Polisi ile Sivil Savunma ve Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, olay yerine sevk edildi. Geminin yan yatması sırasında denize düşen yağcı Bilal Kaptan, kurtarma ekipleri tarafından bota alınarak kıyıya çıkarıldı. Gemide telsizci olarak görev yapan Tarık Yılmaz ise kayboldu.

6 DALGIÇ ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Telsizci Tarık Yılmaz’ı bulabilmek için Rize Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekibi arama çalışması başlattı. Yaralı olarak kurtarılan Bilal Kaptan da Çayeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaya tanık olan Ali Koçal, boşaltma yapan geminin önce yana doğru yatmaya başladığını, sonra da bir anda suya gömüldüğünü anlattı.

VALİ: BİR BALANS KONTROLÜ HATASI OLABİLİR

Rize Valisi Nurullah Çakır da olay yerine gelerek bilgi aldı. Çakır, "Kazanın nedeniyle ilgili teknik elemanlar çalışma yapacak. Ancak boşaltma yapılırken bir balans kontrolü hatası olabilir. Onun haricinde bir şey söylemek için çok erken" dedi.

...
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2013 Cuma 14:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?