4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Logosu belli oldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin logosu düzenlenen yarışma ile belirlendi.

2006 yılında çıkartılan yasa ile faaliyete başlayan Rize Üniversitesi’nin ismi yeni bir yasa ile Recep Tayyip Erdoğan olarak değiştirilmişti. Rize Üniversitesi 11 Nisan tarihinden itibaren resmen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olurken, üniversitenin logosunun da değiştirilmesine karar verildi. Yeni logonun belirlenmesi için düzenlenen yarışmaya 828 kişi, bin 691 logo ile başvurdu. 3 Mayıs tarihinde yapılan ilk elemede bin 691 logo arasından 10 logo seçilirken, çalışmalarını tamamlayan jüri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Rize ziyaretinde fikrini alarak yeni logoyu belirledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi logo yarışmamıza eserleriyle katılan herkese, seçici kurul üyelerimize, Üniversite Geliştirme Dernek Başkanlığımıza teşekkür ediyor, logomuzun üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Logo yarışması'nda birinci olan eser sahibine 10 bin TL, 2., 3. ve mansiyon ödülüne hak kazanan eser sahiplerine ise çeşitli para ödülleri verilecek. Ödüllerin önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir ödül töreni ile sahiplerine verilmesi ve eser sahiplerinin açıklanması planlanıyor. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2012 Perşembe 09:12:19
Güncelleme :17 Mayıs 2012 Perşembe 18:19:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?