5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Maceraseverler Ayder'e

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda 2006 yılı Heliski sezonunun açılmasıyla birlikte, maceraperest snowbordcular Rize'ye gelmeye başladı. 

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda son 2 yıldır gerçekleştirilen Heliski sporu için yeni sezon hazırlıklarına başlanıldı. Turkey Heliski firması aracılığıyla 2007 yılı organizasyonunu gerçekleştirecek olan uzman sporcular geçtiğimiz gün Rize'ye gelerek Haşimoğlu Otel'e yerleşti. Nicolas Clerc liderliğindeki ekip, 21 Ocak tarihinde başlayacak etkinlikler için hazırlıklarına başladı. Clerc yaptığı açıklamada, 2005 yılında tek helikopter kullandıklarını, Rize'ye olan talebin yüksek oluşundan dolayı 2006 yılında helikopter sayısını ikiye bu yıl ise üçe çıkarttıklarını belirterek, "Bu yıl Kaçkar Dağları'nda 3 helikopterle faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz. Haftada 25 sporcuyu ağırlamayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi kayakçılarımızı helikopterler aracılığıyla Kaçkarlar'ın uygun noktalarına taşıyoruz. Helikopterden inen sporcular dikey kayak inişi gerçekleştiriyor. 21 Ocak tarihinde başlayacak etkinliklerimizi Nisan ayında tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Clerc ayrıca snowbord için yumuşak kara ihtiyaç olduğunu hatırlatarak, Kaçkar Dağları'nın sürekli kar yağan bir yer olması ve sahip olduğu yapı itibariyle Heliski sporu için dünyanın en tercih edilen parkurlarından bir tanesi olarak görüldüğünü söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2007 Cuma 13:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?