30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Madencilerin eylemine destek

MADENCİLERİN EYLEMİNE RİZE'DEN DESTEK

Zonguldak'ta hayatlarını kaybeden madencilerin ardından bugün bir saat iş bırakma eylemi yapan Genel Maden İş Sendikası üyelerine Rize'den destek verildi.

Türk-İş'e bağlı Tek-Gıda İş Sendikası Rize Şubesi ve KESK Rize Şubesi, Genel Maden İş Sendikası tarafından bugün gerçekleştirilen bir saatlik iş bırakma eylemine destek verdi. Her iki sendika konuyla ilgili öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda ortak bir basın açıklaması düzenledi. Tek-Gıda İş Sendikası'na bağlı işçiler açıklamaya şapkaları ile KESK üyeleri ise flamalarla katıldı.

Tek Gıda İş Sendikası adına basın açıklaması yapan Rize Şube Başkanı İsmail Rakıcı, "Maden cinayetleri, tersane cinayetleri asla kader değildir. Bu ölümler parayı insan hayatından değerli sayanların eseridir. Güvencesiz çalışmayı, örgütsüzlüğü, sömürüyü, eşitsizliği ve kuralsızlığı reddediyoruz" dedi.

KESK adına basın açıklaması yapan Eğitim Sen Rize Şubesi Başkanı Ercan Özay da, "Biz daha dün Zonguldak'ta toprağın altında kalan maden işçileri için, emek için, güvenceli çalışma koşulları için, özgürlük için, demokrasi için dayanışma içerisindeyiz. Adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için omuz omuzayız" diye konuştu.

MADENCİLERİN EYLEMİNE RİZE'DEN DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 14:22:04
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 15:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?