5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Maganda kurbanı toprağa verildi

Pazar İlçesinde, magandaların kurşunuyla ağır yaralanan ve dün bir haftadır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yusuf Osman Telatar bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Rize'nin Pazar İlçesinde, 12 Eylül akşamı magandaların silahından çıkan kurşunla başından ağır yaralanan Yusuf Osman Telatar (53), bir haftadır tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'nde dün sabah hayatını kaybetmişti. Telatar'ın cenaze namazı bugün Pazar Merkez Camii'nde öğle namazını müteakıben kılındı. Telatar, kılınan namazın ardından Aktepe köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Maganda kurşunu sonrası hayatını kaybeden Yusuf Osman Telatar'ın kardeşi Mahmut Telatar, savcıları göreve çağırarak "Ağabeyim nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla ağır yaralandı. Geçen gün de hayatını kaybetti. Haberlerde sürekli bu tip olayları duyuyorduk. Görünen o ki, halkımız yaşanan olaylardan ders almıyor. Bu ülkede savcılar varsa, jandarma varsa ve polisler varsa bunlara kimse müdahale etmiyorsa ben artık güvenliğimizden kuşku duyuyorum" dedi.

Yusuf Osman Telatar, kayınpederini ziyaretten dönerken evine 100 metre kala yolda kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralanmıştı. Pazar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Telatar, Trabzon'daki KTÜ Farabi Hastanesi'ne sevk edilmiş ve dün de tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2007 Perşembe 16:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ BALCI IP: 81.214.40.xxx Tarih : 23.09.2007 11:13:19

BU MAGANDALARA ÇOK AGIR CEZALAR VERILMESILAZIM YAZIK OLDU BEN BİR ÇAYELİLİ OLARAK TÜM TELATAR AİLESINE BAŞSAGLİGI DİLERİM ALLAH RAHMET EYLESIN AİLESINE ALLAH SABİR VERSIN.