5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Merakla beklenen dava başladı

Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde AK Parti İlçe Başkanı Hakan Gültekin’i bacağından silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan MHP Ardeşen eski İlçe Başkanı Osman Hacısüleymanoğlu’nun yargılanmasına başlandı.

AK Parti Ardeşen İlçe Başkanı Hakan Gültekin’e 25 Ocak 2005 tarihinde işyerinde silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan ve olaydan 27 gün sonra teslim olan MHP Ardeşen eski İlçe Başkanı Osman Hacısüleymanoğlu, bugün Ardeşen Adliyesi’nde hakim önüne çıktı.

Duruşma sırasında Gültekin’in yakınları salona alınırken, adliye binasına sokulmayan Hacısüleymanoğlu’nun yakınları ile polis arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme öncesi adliye salonunda yaşanan arbedede, olaylara müdahale etmek isteyen bir polis memuru elinden yaralandı.

Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 21:43:10
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 18:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil IP: 88.224.18.xxx Tarih : 20.06.2008 10:36:22

rize çamlıhemşin ilçesi asayış komutanı yaşar akça (başçavuş)ile başımdan geçen bir olayı anlatıp anlayacağınızı umuyorum...ben jandarmaya hizmet etmeye çalışan ve destek olan bir esnafım... çamlıhemşin karakoluna bir gün girişimde yaşar başçavuşla diyaloğum şu oldu.... ben: merhaba komutanım başçvş:sen beni bi bul lan ben: hayırdır komutanım bşçvş: komutanın arkasından nasıl konuşulur görürsün lan ben: ne oldu ne yaptımki bşçvş : beni bekle burda lan vs vs vs kullanamadığım sözler hitabetmiştir... sonra merdivene kadar yetiştim..ne oldu anlatırmısın dedim ... bana hakaret içerikli hitapla sana gösterecem der... bende birine mi benzettin dedim sen ..... değilmisin der .. bende değilim derim ve hiç düzeltmeden tekrar o herif beni bulsun der...olayı araştırdım... meğer kardeşim .... yaşar başçavuşu sevemedim bitürlü demiş...ve bana benzetip beni karakolda azarlamışttır... benim bildiğim kadarıyla asayiş komutanı huzur ortamı yaratan , herkesin sevdiği biri olması gerekeirken bu hareket ve hakaretlerden dolayı çok üzüldüğümü ve birdaha karakola yaptığım desteğimi gözden geçireceğimi arz eder saygılarımı sunarım.. .amacım şikayet değil bazı makamların laikine verilmesidir...davacı değilim..üzüldüm... ve olaydan sonra piskoloğa gidip sakinleştirici haplar aldığımıda arz ederim.. .bize yol göstermenizi bekler saygılarımı sunarım...