3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Mesut Yılmaz Rize'de

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) Tunceli'deki yardımlarına tepki gösterdi.


Rize'nin Ardeşen ilçesinde Anavatan Partisi'nin Ardeşen Belediye Başkan adayı Temel Eryılmaz'a destek veren Yılmaz, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.


VAKFA AKP'YE MENSUP KİŞİLERİ ÜYE YAPTILAR
Mesut Yılmaz, SYDV yardımlarıyla ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nı Anavatan döneminde biz kurduk. Bununla ilgili kanuna bakarsanız hiçbir siyasi parti temsilcisi burada görev alamaz. Kaymakamlık ve devletin temsilcileri vardır. Ancak vatandaşlardan katılacak olanları hiçbir siyasi partiye mensup olmama şartı var. Şimdi maalesef AKP'ye mensup kişileri oraya atıyorlar. Vakıfları kendi seçim yardımları için kullanıyorlar. Bizim kurduğumuz vakfın felsefesi veruhuna aykırı bir şeydir. Tıpkı seçim kurulunun verdiği karar gibi tıpkı yakın zamanda yüksek seçim kurulunun Tunceli ile ilgili verdiği karar gibi, yakın zamanda yargı yoluyla vakıflardaki bu kanunsuzluğun giderileceğini tahmin ediyorum."


Türkiye'de hala Allah'a şükür aksak da olsa yargının işlediğini anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Burada vatandaşa büyük görev düşüyor. Biz de muhalefet olarak elimizden geleni yapacağız. Eninde sonunda vatandaşımızın idraki ile bu yozlaşmayı aşacağız."


Yılmaz, ayrıca partililere hitaben yaptığı konuşmada, 25 yıl içinde Milletvekili, Bakan, Başbakan ve Ana muhalefet lideri olduğunu hatırlatarak "Hiçbir zaman zorda kalıp bana gelen hemşehrilerime sen hangi partiye oy verdin diye sormadım. Hiçbir zaman siyasi parti ayırımı yapmadım" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?