3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Mesut Yılmaz Rize'de

Eski Başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, ANAP'ın Rize'deki belediye başkan adaylarına destek vermek için geldiği seçim bölgesi Rize'de bazı seçmenlerin tepkisiyle karşılaştı.


Yılmaz, ANAP Rize Belediye Başkan adayı Kenan Bıyık'a destek vermek için il merkezindeki iş yerlerine tek tek girerek seçmenlerden oy istedi. Yılmaz, bir işyeri ziyaretinde ummadığı bir tepki ile karşılaştı. Bir seçmen Yılmaz'a "Neden iki yıl üzerine geldiğinizi öğrenebilir miyim" diye sordu. Yılmaz da bu soru üzerine birçok kez Rize'ye geldiğini söylemesine rağmen "O zaman biz neden görmüyoruz. Sizi protesto ediyorum" karşılığını aldı.


Yılmaz'ın ziyaret ettiği bir başka esnaf, "Sizin Meclis'te Rize'nin sorunlarına daha fazla zaman ayırmanızı istiyoruz" dedi. Bir işportacı ise "Seni seviyoruz. Ama buraya gelip birilerine destek vererek içimizdeki o sevgini kaybetme" şeklinde tepkisini dile getirdi. Yılmaz, ziyaretleri sırasında kemençe çalarak önünü kesen bir gence 50 TL harçlık verdi.


YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz, yaklaşan seçimlerde seçmenin hür iradesini kullanacağına inanmadığını belirterek yine AK Parti'nin 1. parti olacağını söyledi. "Bu seçimlerde ülkenin büyük bölümünde seçmen iradesinin tezahür edeceğine emin değilim" diyen Yılmaz, gazetelere de yansıyan şekilde seçmen iradesini saptıracak çeşitli faaliyetler olduğunu söyledi.
İktidar partisinin bu seçimlerde devlet imkanlarını kendi lehinde kullandığı şeklinde çok ciddi iddialar olduğunu anlatan Yılmaz, şöyle konuştu: "Ekonomik krizin vatandaşın günlük yaşantısına henüz yansımadığı gerçeği var. Bunlardan dolayı seçmen iradesi herhalde hür olarak cereyan etmeyecektir. Ben AKP'nin bu seçimlerde yeniden birinci parti olarak çıkacağına inanıyorum. Ama geçen seçimde aldığı neticenin çok altında bir netice alacağını tahmin ediyorum. Ne olacağını tam kestirmek mümkün değil."
Parti kurma çalışmalarını da değerlendiren Yılmaz, seçim sonuçlarına göre hareket edeceğini söyledi.


Sayın Şener ile hiç görüşmediğini anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Kamuoyuna yaptığı açıklamaları takip ediyorum. Türkiye'de bir kamuoyu boşluğu olduğu genel kanaattir. Demokrasi için en büyük zaaf, en büyük eksiklik, arkasında oy desteği olan bir siyasi iktidarın, ülkeyi yönetecek kadroya ve yeteneğe sahip olmamasıdır.

Bu o ülkeyi kaosa sürükler, rejim tehlikeye girer. Herkesin beklentisi bu iktidarın karşısında, bu iktidarın yetersiz olduğunu düşünen kitlenin beklentisi onun karşısında ülke
yönetimini başarı ile üstlenebilecek, çeşitli eğilimlerdeki seçmenleri çatısı altında birleştirebilecek, güçlü bir merkez partisinin oluşmasıdır."


Bugün muhalefetin bu ihtiyaca cevap veremediğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Bu seçim sonuçları da bu kanaati doğrularsa bu ihtiyaç daha da artacaktır. Bu ihtiyaca cevap verilmesinde, Türkiye'de geçmişte siyasette sorumluluk almış bir insan olarak bana da görev düştüğüne inanıyorum. Bu konuda aynı sorumluluğu duyan arkadaşlarımla bir süredir böyle bir arayışa cevap verme çabası içerisindeyiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:20:25
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 17:32:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?