30
Nisan
2024
Salı
RİZE

METEF törenle açıldı

RİZE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI TÖRENLE AÇILDI

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) törenle açıldı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 26 mesleki okul ve kurumun yıl içerisinde hazırladıkları ürünlerin tanıtımının yapılacağı METEF fuarı, Rize Sahil Parkı'nda törenle açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda ilk olarak Güneysu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Fuarın açılış konuşmasını yapan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik mesleki eğitimin önemine değinerek; eğitime önem vermeyen toplumların kalkınamayacağını söyledi. Çelik konuşmasında, "Eğitim problemini çözemeyen okullar ne geçmişte kalkınabilmiştir ne de gelecekte kalkınacaktır. Tüm dünya; bilimde, teknikte, teknolojide eğitim ve sanatta değişim sürecini

yaşarken bizim bu değişimin dışında kalmamız mümkün değildir" dedi.

Çelik, mesleki eğitime gereken önemi vermeye çalıştıklarını belirterek yıl içerisinde Rize'de halk eğitim merkezinde 599 meslek kursu, 370 sosyal ve kültürel kursun yanında 444 okuma yazma kursu açtıklarını söyledi.

Çelik, 23 bin 122 kursiyerin yıl içerisinde bu kurslarımıza katılarak belgelerini aldıklarını belirterek "yöresel feretiko bezinin geliştirilmesi amacıyla 131 feretiko kursu açtık. Bin 670 gencimiz bu kurslarda eğitim görerek hem meslek sahibi oldular hem de belgelerini aldılar. İstihdama yönelik ilimizde 539 öğrencimize feretiko tezgahı verilmiştir" dedi.

Çelik, Rize'de 29 adet Mesleki ve Teknik Eğitim Okulu bulunduğunu, bu okullarda 11 bin 333 öğrencinin eğitim ve öğretime devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından yıl içerisinde il çapında ve yurt çapında proje yarışmalarında dereceye girmiş proje sahiplerine ödül verildi.

Projeler arasında Hasan Kemal Yardımcı İMKB Meslek Lisesi tarafından hazırlanan "İnsan sesi ile kumanda edilen asansör" projesi dikkat çekti.

Öte yandan saat 15.00'de başlaması gereken program ÇEAŞ Rize İşletmesi yetkililerinin ses sistemi ve aydınlatma için gerekli olan enerjiyi geç sağlamaları üzerine bir saat geç başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, gecikmenin kendilerinden kaynaklanmadığını, gecikmeden ÇEAŞ yetkililerinin sorumlu olduğunu açıkladı.

RİZE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM FUARI TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2010 Çarşamba 18:34:03
Güncelleme :26 Mayıs 2010 Çarşamba 18:42:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?