5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Metin: Rizeliyi oyalıyorlar

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin, İkizdere karayolunun bölünmüş yol kapsamına alınmasını, Ovit Dağı’na tünel yapılmaması için Rizelilerin oyalanması olarak değerlendirdi.

Metin, İkizdere karayolunun bölünmüş yol ağına alınmasının tartışmalara yol açtığını belirterek Rize-Erzurum Karayolu’nun yılın 6 ayı yağan kardan dolayı araç ulaşımına kapalı olduğunu hatırlattı.

Yılın 6 ayı araç ulaşımına kapalı olan bir yolun duble yol yapılmasını, ‘Rizelilerin oyalanmaya çalışılması’ olarak değerlendiren Metin, “Karayolları Bölge Müdürü’nün açıklaması pek de içi dolu olmayan bir açıklama olmuştur. Tüneli masraflı gören bazı lobiler duble yolu Türkiye için masraflı görmüyorlar mı? Tünel geçidi olmadığı için 6 ay kapalı kalan bir yola, duble yol yapılması bir çelişkidir. Ovit tüneli çalışması gündemde iken duble yolun ortaya atılması, konuyu amacından saptırma ve oyalamadır. Ovit tünelinin maliyetinin yüzde 51’ini hayırsever bir işadamımızın verecek olmasına rağmen, tünelin askıya alınması ve duble yol kararı alınması Rizeliyi oyalamaktan başka bir şey değildir” dedi.

Rize-Erzurum arasındaki yolun Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ve Orta Doğu arasındaki en kısa geçiş mesafesi olduğunu dile getiren Metin, “Sonuç olarak Ovit tünelinin projelendirip programa alınmasını istiyoruz. Daha sonrada aktif hale gelecek bu yola ebetteki duble yol lazım olacaktır. Çünkü bu yol modern İpek Yolu’nun en önemli ayağı olacaktır” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 17:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?