30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Milli hentbolcu çaycılık yapıyor

MİLLİ HENTBOLCU TAKIMINI SÜPER LİGE ÇIKARTABİLMEK İÇİN ÇAYCILIK YAPIYOR

Birçok kez milli formayı sırtında taşıyan başarılı hentbolcu Süleyman Ersan Tüfekçi, Rize'de kapanan kulüplerini yaşatabilmek adına çaycılık yapmaya başladı.

Rize'de Çaykur'a bağlı olarak uzun yıllar liglerde mücadele eden Çaykur Spor Kulübü kapatılınca kulüp yöneticileri, antrenörleri ve sporcuları işsiz kaldı. 60'a yakın sporcunun ortada kalmasına gönlü razı olmayan milli hentbolcu Süleyman Ersan Tüfekçi, Karadeniz Spor Kulübü'nü kurdu. Karadeniz Spor Kulübü esnafın desteği ile Deplasmanlı 1. Hentbol Ligi'ne kadar yükseldi. Liginde üçüncü sırada bulunan takım Play-Off'ta Süper Lig'e çıkmak için rakiplerine karşı mücadele veriyor.

Kulüp Başkanı Süleyman Ersan Tüfekçi, kulübünü yaşatabilmek ve evini geçindirebilmek için açmış olduğu çay ocağında hem ocağa bakıyor hem de garsonluk yapıyor. Tüfekçi vermiş olduğu mücadele sonucunda Hentbol Milli Takımı'na da Ömer Sarı ve İsmet Yılmaz isimli iki sporcu kazandırdı. Tüfekçi, deplasman maçlarına esnaftan topladıkları paralarla gittiklerini belirterek 60'a yakın sporcunun ortada kalmaması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Tüfekçi, Çaykur bünyesinde ki kulüplerinin kapanması ile işsiz kaldıklarını belirterek, "Çaykur Spor Kulübü olarak Süper Lig'de oynuyorduk. Antrenör olarak da çalışıyordum. Sendikal olaylardan sonra kulübü kapattılar. Kulübe bağlı hentbolcular çocukluklarından beri bizimle birlikteydi. Elimizde büyüdüler. Bu gençler sokakta kalmasın diye iki yıl önce Karadeniz Spor Kulübü'nü kurduk. Türkiye Deplasmanlı Hentbol 1. Ligi'nde müsabakalara çıkıyoruz. Bu sürede iki sporcumuzu milli takıma verdik. Ben bu çay

ocağını işletiyorum. Kulüp Başkanı olduğum için mecburen kulüp ile ilgileniyorum. Ama imkanlarım buraya kadar mücadele etmeme imkan verdi. Kulübü yaşatabilmek için yardıma ihtiyacımız var. Türkiye'de spora verilen önem ortada. Başbakanımız da söyledi. Olimpiyatlarda ABD'li bir yüzücü 8 madalya kazanırken Türkiye olarak bir tek madalya kazanamadık" dedi.

Gündüz çay ocağı işleten idealist sporcu akşamları ise takımı ile idmanlara çıkmaya devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 10:24:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 16:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?