30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Minibüsçüler arasında gerginlik!

RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER ARASINDAKİ GERGİNLİK TIRMANIYOR

Rize’nin Ardeşen ve Pazar ilçelerinde toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri arasındaki güzergah gerginliği büyüyor.

Rize’nin birbirine sınır olan Pazar ve Ardeşen ilçelerindeki toplu taşımacılık yapan minibüs şoförleri arasında baş gösteren güzergah gerginliği çözülemiyor.

Bugün Rize’nin Ardeşen ilçe sınırında 300 metre ara ile toplanan minibüsçüler karşılıklı olarak minibüslerin kendi ilçe sınırlarından geçmesini engellemek istediler. Gruplar arasında gerginlik artınca olaya polis müdahale etmek zorunda kaldı.

Rize ve çevre ilçelerden çok sayıda çevik kuvvet polisi bölgeye sevk edildi. Polis amir ve müdürleri tarafları ikna edebilmek için uzun süre dil döktü. İkna çabaları sonuç vermeyince, minibüsler güzergahlarını tamamlayamadan yolcularını araçlardan indirmek zorunda kaldılar. Bazı yolcular “Bu rezillik bitsin” diyerek gruplar arasındaki anlaşmazlığı protesto ettiler. Bazı yaşlı yolcularda ellerindeki yükleriyle birlikte araçlardan inerek uzun süre yürümek zorunda kaldı. İki grup arasında istenmeyen bir olay yaşanmaması için her iki tarafta polis kontrolünde tutuluyor.

Rize İl Trafik Komisyonu’nun yaklaşık 8 yıl önce aldığı karar ile Rize’nin sahil kesiminde bulunan Ardeşen ilçesi minibüsleri, Pazar ilçesi sınırları içerisinde yar alan Kirazlı mevkisine kadar yolcu alarak Rize’ye intikal ediyordu. Pazar ilçesinde minibüsleri ise Ardeşen istikametinden Kirazlı mevkisine kadar yolcu alarak aldıkları yolcularını Ardeşen ilçesi şehir merkezine kadar götürebiliyordu. İki ilçe minibüs şoförleri arasında yaklaşık 8 yıldır sorunsuz süre gelen bu uygulama iki ilçe arasında Pazar ilçesi sınırları içerisinde, iki ilçenin de kullanımına açık olan yeni bir devlet hastanesi ve adliye binasının yapılması ile bozuldu. İki ilçenin istifade etmesi için, geçmişte yolcu yoğunluğunun bulunmadığı mevkide yapılan bu iki bina yolcu yoğunluğunu arttırınca iki ilçe minibüs şoförleri arasında tartışmalar da başladı. İki ilçe merkezleri arasındaki uzaklık ise sadece 8 kilometre.

Bir süredir iki ilçe arasında yaşanan bu gerginlikten Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’da etkilenmişti. Ziyaret amaçlı Fındıklı İlçesi’ne giden Hacımüftüoğlu, Ardeşenli minibüsçülerin tepkisi ile karşılaşınca bir süre Fındıklı Belediye Binası’ndan çıkamamıştı.

RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER ARASINDAKİ GERGİNLİK TIRMANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 17:18:05
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 10:52:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?