30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Minibüsçüler yol kapattı

RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER YOL KAPAYIP EYLEM YAPTI

Rize’nin İyidere ilçesinde yolcu taşımacılığı yapan 83 minibüs şoförü, İyidere Belediyesi’nin çalıştıkları hatta midibüs çalıştırmak istemesini konvoy oluşturup yol kapatarak protesto ettiler.

Rize’nin İyidere İlçesi’nde Trabzon-Rize, ve Rize- İyidere arasında yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, İyidere Belediyesi tarafından Rize ile İyidere arasında yolcu taşımak için 9 midibüs çalıştırmak istemesini protesto ettiler. Minibüslerden oluşan yaklaşık 80 araçlık konvoy oluşturan minibüsçüler, Karadeniz Sahil Yolu İyidere Geçişi’nde kontak kapatarak yolu araç ulaşımına kapattılar. Trabzon-Rize Karayolu yarım saat araç ulaşımına kapalı kaldı. Polisin müdahalesi ile yol yeniden trafiğe açıldı. Yolu açmamakta direnen bazı sürücüler ile yolun açılmasını isteyen sürücüler arasında tartışma yaşandı.

Minibüsçüler adına basın açıklaması yapan Erdal Bayraktar, 40 yıldır aynı güzergahta yolcu taşımacılığı yaptıklarını belirterek İyidere Belediyesi’nin gerçekleştirmek istediği uygulamanın 83 minibüs esnafının iflası olacağını söyledi. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Biz Rize-Trabzon ve Rize-İyidere arasında yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Ruhsatımız Rize-Trabzon olarak görünüyor. Ancak geçmişte yetkililer bize söz vererek ruhsata gerek kalmadan Rize-İyidere arasında yolcu taşıyabileceğimiz söylenmişti. 80 araç her ay 10 gün Rize- Trabzon, 10 gün Rize-İyidere arasında taşımacılık yaparken, 10 gün ise kontak kapatmaktadır. İyidere Belediyesi bu güzergahta 10 adet midibüs çalıştırmak istiyor. Bu 83 minibüsçünün iflası olur. Rize Belediye Başkanımız Halil Bakırcı bizi haklı görmektedir. Sayın Valimize ve Trafik Komisyonu’na sesleniyoruz. Karşı karşıya kaldığımız bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor saygılar sunuyoruz” dedi.

Minibüsçüler daha sonra konvoy halinde klakson çalarak Rize’nin İyidere iİlçesinden Rize Şehir Merkezi’ne kadar hareket ederek eylemlerini tamamladılar.

RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER YOL KAPAYIP EYLEM YAPTI
RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER YOL KAPAYIP EYLEM YAPTI
RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER YOL KAPAYIP EYLEM YAPTI
RİZE’DE MİNİBÜSÇÜLER YOL KAPAYIP EYLEM YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 15:29:04
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 15:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?