3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

MİT binasının taliplisi çok

MİT BİNASI’NIN TALİBİ ÇOK

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından boşaltılan Rize’nin Fener Mahallesi’ndeki Rize MİT Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası’na bir çok kurum talip oldu.

İçerisinde lojmanı, açık-kapalı otoparkı ve geniş bir alan üzerinde kurulu hizmet binası bulunan alana Rize Belediyesi başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rize Üniversitesi’nin talip olduğu öğrenildi. Kurumlar arasında binaya yerleşmek için yarış sürerken Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun talimatı ile Rize Defterdarlığı tarafından MİT binalarının Rize Üniversitesi’ne devri için ilgili bakanlığa resmi yazı yazıldığı ve onay beklendiği öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, “ Üniversitemizin 15 yıllık gelişim planında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi’nin ileriki tarihlerde kurulması planlanırken Rize MİT Bölge Müdürlüğü binasının boşaltılması, Diş Hekimliği Fakültesi’nin kurulmasını erkene almamız için bir fırsat oldu. Bina konumu itibariyle Rize’nin vitrinidir. Bu nedenle bu binayı istiyoruz. Binanın üniversitemize devredilmesi halinde fakülte Sağlık Kampüsü’nde hizmete girecektir. Bu binalar ise uygulama alanları olarak tahsis edilecektir. Binaların hizmete açılması ile Rizeliler diş tedavileri için 6-8 ay önceden gün alıp Samsun, Trabzon ve Erzurum gibi illere gitmek zorunda kalmayacaklar. Diş tedavilerini Rize’de de yaptırabilecekler” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 13:23:01
Güncelleme :6 Ekim 2009 Salı 19:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?