8
Mayıs
2024
Çarşamba
RİZE

Modern diyanet eğitim merkezi kuruluyor

Türkiye'de üst düzey din adamlarının yetiştirileceği Yusuf Ziya Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nin yapımına Rize'de başlandı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geliştirilen bir projeyle Rize'de, alanında ilk olan ve üst düzey din eğitmenlerinin ve din adamlarının yetiştirileceği bir eğitim merkezi kuruluyor. Yusuf Ziya Karali ismini taşıyan Diyanet Eğitim Merkezi'nin yapımına Rize Merkez'e bağlı Dağsu Mahallesi'nde başlandı. 6 bin dönüm arazi üzerinde kurulacak tesisin 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacağı belirtildi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği projenin mimarisinde, Rize yöresi ve Selçuklu dönemi mimarisine bağlı kalınacak ve tesis hayırseverlerin de katkısıyla 2 yıl içinde tamamlanarak hizmete girecek. 

5 trilyon lira keşif bedelli proje için Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın başkanlığında bir komisyon oluşturulurken, komisyonun zengin işadamlarını tesise katkı yapmaya davet edeceği bildirildi. Yusuf Ziya Karali Diyanet Eğitim Merkezi'nin yurt içi ve dışından
birçok din adamına hizmet vermesi planlanıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 15:46:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?