30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Mübaşirin oyunu cezaevinde bitti

MÜBAŞİRİN OYUNU CEZAEVİNDE BİTTİ

Rize Adliyesi'nde ilginç bir sahtecilik olayı yaşandı. İddiaya göre, attığı sahte imza ile hakkında tutuklama kararı çıkan bir kişiyi ceza evinden kurtaran mübaşir, olay ortaya çıkınca bu kez kendisi tutuklanarak ceza evine konuldu.

Rize Adliyesi'nde, hakkında 60 bin TL'lik icra takibi bulunan M.D. isimli müteahhit, borcuna karşılık Rize Baro Başkanı Avukat Ateş Hatinoğlu'na verdiği ödeme taahhüdünü yerine getirmediği için hakkında tutuklama kararı çıktı. Daha sonra M.D. tutuklanmak üzere getirildiği Rize Adliyesi'nde, hakkında mahkemeye sunulan Avukat Ateş Hatinoğlu imzalı "Şikayeti geri çekme" dilekçesiyle serbest kaldı.

M.D. serbest kaldıktan bir süre sonra mahkemeye sunulan dilekçenin Avukat Ateş Hatinoğlu tarafından verilmediği anlaşıldı. Bunun üzerine olayla ilgili mübaşir S.T. gözaltına alındı. Mübaşir S.T. (45), daha sonra "Görevi kötüye kullanmak, rüşvet almak, evrakta sahtecilik ve suç delillerini yok etmek" suçundan mahkemeye çıkarılarak tutuklanıp Rize Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

Öte yandan S.T. hakkında idari soruşturma açılıp görevinden açığa alındığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 13:39:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 21:16:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?