5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Müftü Sayar: Bunlar din anlatmaya gelmiyor

Rize İl Müftüsü Zeki Sayar, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozmak isteyen güçlerin olduğunu belirterek, "Bölgemizdeki misyonerlerin asıl amacı dinlerini anlatmak değil" dedi.

Rize İl Müftüsü Zeki Sayar konuyu basından takip ettiğini belirterek, "En son, en kamil ve bozulmamış dinimizi insanlarımıza en doğru şekilde anlatabilirsek misyonerler topraklarımızda fırsat bulamazlar. Bizim güzel vatan topraklarımızı korumanın da bir bedeli var. Anadolu toprakları onlarca medeniyete beşiklik etmiştir. Milli birlik ve beraberliğimizi istemeyenler var. Birliğimizi, bütünlüğümüzü bozmak isteyen güçlerin varolduğunu bilmeliyiz. Misyonerlik faaliyetlerine bu açıdan bakmakta yarar var" dedi.

Misyonerlik faaliyetlerini yürüten kişilerin özellikle ekonomik durumu bozuk ve bir takım zaafları bulunan insanları hedef seçtiğini kaydeden Sayar, "Bunlar genellikle ekonomik durumu bozuk ve bir takım zaafları bulunan kişileri hedef seçerek onlara çeşitli ekonomik menfaatler vaat etmektedir. Ayrıca din anlatımının dışında ırka dayalı farklı düşünceleri aktarıyorlar. 'Biz şunu araştırıyoruz' diyerek vatandaşlarımız arasındaki birliği bozmak istiyorlar. Bunu onaylamamız, kabul etmemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımıza geçmişte dinlerinin farklı olduğunu söylüyorlar. Ülkemizdeki Hıristiyan din adamlarının kendi dinlerine mensup insanlara din bilgileri vermesi kadar doğal bir şey olamaz. Ama ilimizde Hıristiyan vatandaşımız bulunmamaktadır. Basından takip ettiğimiz kadarıyla ilimizi ziyaret eden Hıristiyan din adamlarının sayıları her geçen gün artmaktadır. Amaçlarının farklı olduğunu düşünüyoruz. Bunlara karşı milli birlik ve bütünlüğümüzü korumak zorundayız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 16:26:20
Güncelleme :4 Temmuz 2005 Pazartesi 17:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?