4
Mayıs
2024
Cumartesi
RİZE

Nefesleri kesen tatbikat

Rize’de gerçeğini aratmayan tatbikat sonrası kemençe sesini duyan itfaiye erleri dayanamayarak halka kurup horon oynadı. Vali ve Belediye Başkanı da horona katıldı.

Rize’de İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298. Yıl dönümü ve İtfaiye Haftası dolayısı ile bir tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve çok sayıda kişi izledi. Törende açılış konuşmasını Rize Belediyesi İtfaiye Müdürü Uğur Minder yaptı. Minder, konuşmasında İtfaiye Teşkilatı’nın tarihçesinden bahsetti.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise konuşmasında itfaiye teşkilatlarının bölgesel özellikler göz önünde bulundurularak güçlendirilerek benzer teşkilatlar ile birleştirilmesinin sağlanması gerektiğini belirterek, “Rize’de doğal afetler yangınlardan daha fazla. İtfaiye, arama kurtarma gibi birimler her ilde tek elden kontrol edilmeli. Rize’de, Edirne’de, Hakkari’de karşılaşılan olaylar farklıdır. Bunları tek çatı altında toplayıp Valiliklerin kontrolünde Belediyeler görevlendirilmelidir. Bütçesi ise merkezi idareden finanse edilmelidir. Bu birim 24 saat esaslı çalışır. Eleştirme veya yerme anlamında söylemiyorum. Gece bir yerde bir afet olunca İl Afet Müdürlüğü ekipleri 2 saatte toparlanıp gitmektedir. Doğal olarak 24 saat esaslı çalışmıyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yangın söndürme, yaralı kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi. Gerçeğini aratmayan tatbikatlar yoğun ilgi gördü. Rize Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde oluşturulan arama kurtarma timinin gösterileri nefes kesti. Arama kurtarma timinde görevli iki itfaiye eri 30 metre yükseklikteki itfaiye merdiveninden hayatlarla inerek Türk bayrağı açtı. Erler, ileri düzeyde askeri eğitim alan polis ve askerlerin yaptığı gibi halatlardan başları aşağıda kalacak şekilde indiler.

Tatbikat sonrası kemençe müziği çalınca dayanamayan itfaiye erleri horon halkası oluşturarak oynamaya başladı. Horon halkasını gören Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı da horona girdi.

Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediyesi’nin sahip olduğu itfaiye gücünü görmekten mutluluk duyduğunu belirtti.Tören sırasında itfaiyeci elbisesi giymiş minik itfaiyecilerde dikkatlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2012 Salı 14:20:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?