5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

'Nisan'a kadar dedik da...'

Başbakan Erdoğan, Rize'de vatandaşların “Beş yıl daha size ihtiyacımız var Başbakanım” sözlerine, “Beş yıl yeter mi”, “Nisan ayına kadar bekleyeceğiz. Nisana kadar dedik da, Nisandan önce bir şey yok”, “Halkımız ne derse o” karşılıklarını verdi.

Başbakan Erdoğan, Rize'de Tevfik İleri Anadolu Meslek Lisesi ve Rize Kültür Merkezinin açılış, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın da temel atma törenine katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, gençlere seslenerek bugün dünyada her alanda yoğun bir rekabet yaşandığını ve Türkiye olarak dünyadaki bu rekabette yer alınması için daha çok çalışılması ve mücadele verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin diğer ülkeler gibi petrolünün, altın madeninin olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, Türk insanının daha çok çalışarak bu açığı kapatabileceğini ifade etti. Bugün artık sadece okullarda alınan eğitimin gelişmiş dünyayla rekabet etmeye yetmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, her gencin bilgisayar kullanması ve en az bir yabancı dil bilmesi gerektiği üzerinde durdu. Gençlerin dünyada neler olup bittiğini takip etmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Bizim en büyük sermayemiz potansiyel genç nüfusumuzdur. Bu sermayeyi en iyi şartlarda değerlendirmek zorundayız. Türkiye büyük bir değişim yaşıyor. Üretim ve yatırım artıyor. Buna bağlı olarak da istihdam artıyor. Güvenle, istikrarla büyüyen Türk ekonomisi, önümüzdeki bir kaç yıl içinde genç, dinamik, yetişmiş elemanları istihdam etmeye başlayacaktır. Ben neyi istiyorum biliyor musunuz? Kahve köşelerindeki, internet kafelerdeki gençliği kültür merkezlerine yönlendirmek istiyorum. Bizim yavrularımız, çocuklarımız öyle bir saygı abidesi olsun ki, büyüklerine saygı gösterme adabı içinde yetişsin ki, geleceği garanti altına alan gençlik olsun.
Bugünkü kura çekimiyle 10 bin yeni öğretmen atanacak. Atanacak öğretmenlere hayırlı olsun ve başarı dileklerimi iletiyorum. Bir şeyi söylemeden geçemeyeceğim, o da şu: bu kadroları, bu atamaları bize 'kadrolaşıyorlar' diyenlere bir cevap vermek için söylüyorum. Bize 'kadrolaşıyorlar' diyenler, gelsinler de internetin sayfalarında biraz sonra basacağımız düğmeyi izlesinler.

Biz, insanları kategorize eden bir anlayışın temsilcisi siyasetçiler değiliz. Biz, insanları ak ve kara diye ayrıma tabi tutan bir siyaset anlayışının temsilcileri değiliz. Olmadık ve olmayacağız. Biz, ülkemizde bir şeyi ayırdık. Eğer bize 'ayrımcılık yapıyorsunuz' diyorlarsa, biz bir şeyi ayırdık. O neydi biliyor musunuz? Hortumcular ile hortumu kesenler... Biz bunun ayrımını yaptık. Bizim dönemimizde hamdolsun bunlar kalmadı.”

“NE TANIRIM, NE BİLİRİM”

Konuşmasında Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank'ın kar etmeye başladığını söyleyen Erdoğan, bu bankalar emin ellerde olduğu, dürüst insanlara teslim edildiği için kar ettiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şimdi bize diyorlar ki, sıkılmadan, edep, adap çizgisini aşarak 'milli eğitimde kadrolaşıyorlar'. Eline, diline dursun. İşte burada düğmeye basıyoruz düğmeye... Bugün puanlama sırasına göre öğretmenlerin ataması yapılacak. Neyin kadrolaşmasını yapıyoruz? Bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. Hangi vilayetten, hangi şehirden, hiç birini ne tanırım, ne bilirim. Ben Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde basacağım bilgisayar tuşunu tanıyorum. Aramızdaki fark bu... Onlar geçmişte böyle değildi. Bizden farklıydı. Onlar geçmişte yargıyı bile felç ettiler. Bu CHP var ya, o zaman malum bakanlarından bir tanesi, 'ben kendi partimden atayamayacağım da, filanca partiden mi atayacağım' diyecek kadar bu işi açıkça ve net söylemişti. Basında, medyada bu günlerce yer almıştı. Daha net söyleyeyim ben, o günleri yaşayanlar gayet net bilir. Biz CHP'nin cemaziyel evvelini gerek bugün, gerek daha önce yaptığımız öğretmen atamalarını hiçbir müdahale etmeden gerçekleştirdik. Geçmişte bu öğretmen atamalarının nasıl yapıldığını anlatacak değilim.”

KARADENİZ SAHİL YOLU

Hükümet olarak ülke için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Başbakan Erdoğan, ülkenin şartları neye elveriyorsa bunu sonuna kadar kullandıklarını söyledi. Erdoğan, “Her şeyi dört dörtlük başarıyor muyuz? Hayır tabii ki eksikliklerimiz olacak. Dünyanın en gelişmiş ülkelerine bakın, orada da eksiklikler var” dedi.

Samsun'dan Sarp'a kadar uzanan Karadeniz sahil yolunun AK Parti hükümeti göreve geldiğinde yüzde 35'inin tamamlandığını kaydeden Erdoğan, şimdi ise yolun bitmesi için 15 kilometrelik bölümün kaldığını ifade etti. Başbakan Erdoğan, yolun yakında tamamlanacağını bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde vatandaşlara seslenirken, ezanın okunmaya başlanmasıyla sözlerine ara verdi. Bu arada, vatandaşlar, Erdoğan'a, “Beş yıl daha size ihtiyacımız var Sayın Başbakanım” diye seslendi. Başbakan Erdoğan da, vatandaşlara, “Beş yıl yeter mi?” karşılığını verdi.

“YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ”

Daha sonra, konuşmasına devam eden Erdoğan, şu anda Türkiye Cumhuriyeti başbakanı olarak Türkiye'nin 780 bin kilometrekaresinde Rize'de hangi hassasiyeti duyuyorsa oralarda da aynı hassasiyeti duyduğunu söyledi. Erdoğan, bu hassasiyetin kendisine merhum babasından, şu an hayatta olan annesinden ve hocalarından tavsiye olarak kaldığını ifade etti. Erdoğan, şöyle konuştu: “Biz, Yunus terbiyesiyle yetiştik. 'Yaradılanı severiz yaradandan ötürü' anlayışıyla sevdik. Terimizin sonuna kadar, kanımızın sonuna kadar biz 780 bin kilometrekarede ne yapabilirsek AK Parti kadrosu olarak bunu yapacağız. Bunu başaracağız. Zira, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması bunu gerektiriyor.”

Hükümetin eğitim alanındaki icraatlarından örnekler de veren Başbakan Erdoğan, 4 senede 102 bin adet derslik yaptıklarını ve güçlü, geleceğe yön verecek bir medeniyet tasarımının bunu gerektirdiğini söyledi.

“İÇUNİZDEN BİRİYUM”

Konuşmasında yöresel şiveyi de kullanan Başbakan Erdoğan, çay üreticilerinin paralarını kısa bir zamanda aldıklarını anlatırken, “İçunizden biriyum. Benum de çayım var. Ben de biliyim” dedi.

Çay üreticilerinin artık çayını denize, dereye dökmediklerini belirten Erdoğan, Çaykur'un çay ihraç etmeye başladığını söyledi. Başbakan Erdoğan, konuşmalarında Rize Kültür Merkezi'ne eski kültür bakanlarından İsmail Kahraman'ın isminin verilmesini isteyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in konuşmalarına atıfta bulunarak, açılışını yapacağı kültür merkezinin isminin “İsmail Kahraman Kültür Merkezi” olacağını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığının Rize'de bir eğitim merkezi açacağını bildiren Başbakan Erdoğan, bu merkeze eski müftülerden Yusuf Karali'nin isminin verileceğini ifade etti. Erdoğan, “Aydınlık bir geleceğe yürüyoruz. Bu noktada din adamlarımızın rolü de çok önemli” diye konuştu.
“HALKIMIZ NE DERSE O...”

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının sonunda vatandaşlar Erdoğan'a yine, “Sana beş yıl daha ihtiyacımız var Sayın Başbakan” diye seslendiler. Erdoğan da, bunun üzerine vatandaşlara, “Nisan ayına kadar bekleyeceğiz. Nisana kadar dedik da, Nisandan önce bir şey yok...” yanıtını verdi. Erdoğan, vatandaşların ısrarlarını sürdürmesi üzerine de, “Halkımız ne derse o...” dedi.

Konuşmaların ardından, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nin açılışı, Başbakan Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ve milletvekilleri tarafından yapıldı.

Erdoğan, daha sonra kültür merkezinin salonunda Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun gösterisini izledi. Gösterinin ardından, 10 bin kadrolu öğretmenin atanmasıyla ilgili programa geçildi. Ortak açılış ve temel atma törenine, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, milletvekilleri, işadamları ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı.


aa
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2007 Cumartesi 18:09:40
Güncelleme :11 Şubat 2007 Pazar 09:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?