5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Öğrencilerden başkana çöp sorusu

Rize Şahika Kolejli tarafından başlatılan “Ufuk Turu” gezilerine katılan yaklaşık 200 öğrenci Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’yı ziyaret etti.


Rize Belediyesi Meclis Salonuna alınan öğrencilere önce ön bilgi olması açısından Rize’de yapılan çalışmalarla ilgili bir film izletildi. Ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kendini tanıtarak yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“Hayat yaş itibariyle bizlerin gözünde çok kısa sizlerin gözünde çok uzun gözüken bir yoldur. Size göre bu uzun yolda başarılı olmak için anlayarak çok çalışmanız gerekmektedir” diyen başkan Bakırcı sonrasında bir örnek vererek “burada izlemiş olduğunuz tanıtım filminin bir bölümünde yer alan spor kompleksi için ilk günlerde girişimler yaptık, herkes arkamızdan “bu olacak iş değil” dediler. Çünkü paramız yoktu, ama şimdi hayata geçiriyoruz. Hem spor kompleksi, hem alışveriş merkezi. Burada önemli olan doğru bilip istemektir , azim göstererek çalışmaktır. Bizler zamanında 5 km’lik mesafeyi yürüyerek okula giderdik. Lise’de babam küçük bir oda kiralamıştı, o oda da hem yemek yapardık, hem de elbisemizi yıkardık, bu şekilde okulu bitirdik. Bu güne bakıyorum, hem teknolojik anlamda hem de maddi anlamda daha rahat olunduğunuzu görüyorum.Afganistan, Filistin, Irak gibi başka ülkelerde yaşayan insanları, çocukları da düşünerek kendimizi kıyaslamalı ve ne kadar şanslı olduğumuzu görmeli buna göre çalışmalıyız. Bu anlamda ben sizlerin gözlerindeki ışığı görüyorum ve yarınlara güvenle bakıyorum” dedi. Başkan Bakırcı daha sonra çocuklardan gelen soruları cevapladı.


Bir öğrencinin “ilimizin çöp sorunu ne zaman bitecek” sorusuna Başkan Bakırcı; “Çalışmalarımızı ufak tefek eksikleriyle tamamladık. Bir aksilik olmazsa bayramdan sonra çöpümüzü düzenli olarak Of 'da bulunan çöp depolama alanına dökeceğiz” dedi.


Bir öğrencinin “uzun vadeli yapmak istediğiniz çalışmalar nelerdir” sorusuna Başkan Bakırcı; “Şehrin doğusundan batısına Tramvay kurmak, Dağdibini güney çevre yolu ile Dosma’dan Fenere bağlamak ayrıca sahilden dağbaşına teleferik kurmak istiyorum” dedi.


Bir başka öğrencinin “Rize’de geri dönüşüm fabrikası kurmayı düşünüyormusunuz” sorusuna Başkan Bakırcı; “Geri dönüşüm fabrikasından önce eğitim vererek evde ayrıştırmayı sağlamamız lazım. Bizlerde önümüzdeki yıl böyle bir çalışma düşünüyoruz. Önce okullarda ayrıştırma konusunda eğitim vereceğiz ve daha sonra ayrıştırma fabrikası kuracağız” dedi.

Program sonunda Rize Belediye Başkanı öğretmen ve öğrencilere bu küçük sınavdan dolayı teşekkür ederek; Rize Belediyesi tarihinde bir ilk olan bu faaliyetten çok memnun olduğunu söyledi. Başkan Bakırcı daha sonra öğretmen ve öğrencilere eliyle çiçek ve hediyelerini takdim etti.

rize belediyesi
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 11:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?