5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Okul değil sanki TV binası

Rize’de bir devlet okulu, bir ilke imza atarak, öğrencilerin okuldaki faaliyetlerini internet üzerinden velilere canlı olarak izletme imkanı sağladı. Rize’de bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Doğuşçay İlköğretim Okulu, Türkiye’de bir ilke imza attı.

Okul bünyesinde oluşturulan bir sistemle, sınıflara, labratuarlara, okul bahçesine ve koridorlara kameralar yerleştirildi. Okul tarafından ’www.doguscayilkogretim.com’ isimli bir internet sitesi oluşturularak kameralarla site arasında bağlantı oluşturuldu. Kurulan istemle, okulda öğrencisi bulunan velilere, öğrencilerinin okuldaki aktivitelerini takip etme imkanı sağlandı.
Öğrenciler uygulamadan son derece memnun olduklarını ifade ederek, "Eve gittiğimizde anne ve babamız okulda yaptıklarımızla ilgili bize sorular soruyorlar. Artık bizimle ve derslerimizle daha çok ilgileniyorlar" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Halil Pehlivan, teknoloji çağını yakalamayı ve öğrencileri buna göre eğitmeyi amaçladıklarını belirterek, "Okuldaki faaliyetlerimizi velilerimizle paylaşmak için canlı yayın sistemini geliştirmeyi hedeflemiştik. Çalışmalarımızı tamamladık. Bir süredir internet sitemiz üzerinden okul içerisindeki faaliyetlerimizi velilerimizle paylaşıyoruz. Velilerimiz tarafından son derece olumlu tepkiler aldık" dedi.

Okul öğrencilerinden Yusuf Kutlu’nun annesi Selma Kutlu ise canlı yayın sisteminden memnun olduğunu açıklayarak, "Ben çalışıyorum. Oğlumu her zaman takip ve kontrol edemiyordum. Aklım onda kalıyordu. Bu sistem sayesinde artık onu okuldayken takip etme imkanı buldum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 17:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet karamahmutoğlu IP: 81.215.62.xxx Tarih : 15.06.2005 12:55:20
Çocuklarımızın evden ayrılıp okul hayatına başladıkları anda biz velileri bir korku almaktadır.Kabuklarından çıkıp farklı bir ortama alışmaya çalışan yavrularımız gözetim altında olduklarını,onlarla evlerinden hariç bulundukları yerdede kamera gibi güzel bir sistemle takip edilmeleri harika bir şey.Bu vesile ile artık topluma karışacak veya karışmış olan çocuklarımızı bizler kadar yakın takip içerisine alan siz DOĞUŞÇAY İLK ÖĞRETİM OKULU Teşekkürler.. 1.sınıfınıza kayıt olacak öğrenci velisi SERVET KARAMAHMUTOĞLU