30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Ölüm bile ayıramadı!

İKİZLERİ ÖLÜM AYIRDI

Hayatları boyunca birbirinden ayrılmayan ikiz kardeşleri heyelanın getirdiği ölüm ayırdı.

Rize'nin Çayeli ilçesi Aşıklar köyünde şiddetli yağışın getirdiği heyelanda toprak altında kalarak hayatlarını kaybeden iki kardeşin ardından ilginç bir hayat hikayesi çıktı. 1959 yılında tek yumurta ikiz olarak dünya ya gelen Nafi Kamil Yıldız ve Vasıf Zeki Yıldız isimli kardeşler 1979 yılında aynı zamanda askere gittiler. Asker dönüşü ilk önce Nafi Kamil Yıldız Çaykur'a bağlı Aşıklar Çay Fabrikası'nda eksper olarak işe girdi. Vasıf ise kardeşinden bir yıl sonra aynı fabrikada aynı görevde işe başladı.

İkiz kardeşler 25 yıl boyunca aynı farikada birbirinden ayrılmadan çalıştı. Nafi, bir süre önce emekliliğini isteyerek emekliye ayrıldı. Vasıf'ın da emekliliğe hazırlandığı öğrenildi. Her ikisi de evli olan kardeşlerden Nafi'nin bir kız ve bir oğlu, Vasıf'ın ise bir oğlu bulunuyor.

 İKİZ KARDEŞLER TOPRAK ALTINDA ÜST ÜSTE BULUNMUŞ

Heyelan altında kalan ikiz kardeşleri, heyelan altından çıkartan komşuları, Nafi'nin cesedini kardeşi Vasif'in üzerinde bulduklarını, Nafi'nin Vasif'ı korumak için kendi bedenini siper ettiğini söylediler. Nafi olay yerinde hayatını kaybederken Vasıf ise kaldırıldığı Çayeli Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, dünyaya birlikle gelen ikiz kardeşler bugün ikindi namazının ardından Çayeli Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra doğdukları yer olan Aşılar köyünde defnedildiler. Cenaze namazına ikizlerin yakınları, DP Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve çok sayıda Çayelili katıldı.

İKİZLERİ ÖLÜM AYIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 17:33:00
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 17:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?