30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Önce ödül sonra karne

ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ

Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülüne layık görülen "Bal" adlı filmin çocuk oyuncusu 7 yaşındaki Bora Altaş, Berlin'den dönerek bir aydır uzak kaldığı okuluna gidip alamadığı karnesini aldı.

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun yaptığı Rize'nin Çamlıhemşin İlçesinde çekilen filmde ilk oyunculuk tecrübesini yaşayarak ilk tecrübesiyle elde ettiği başarı ile Altın Ayı ödülü ile tanışan Çamlıhemşin İlçesi Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Bora Altaş, Berlin'den döner dönmez okuluna ve arkadaşlarının yanına gitti. Babası Raşit Altaş ile okuluna giden Bora'yı sınıf arkadaşları küçük bir sürprizle karşıladı. Arkadaşlarının alkış yağmuru arasında sınıfa giren minik oyuncu Bora,

arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi. Bora Altaş, çekimler nedeniyle alamadığı 1. dönem karnesini sınıf öğretmeni İsmail Kesimal'in elinden aldı. Altaş'ın davranış notlarının tümünün pekiyi, ders notlarından Matematik'in dışındaki notlarının pekiyi olduğu görüldü.

Genç yaşta ünlü olmanın şaşkınlığını yaşayan minik oyuncu Bora, çok mutlu olduğunu belirterek Altın Ayı ödülünün gerçek altın olmamasına şaşırdığını dile getirdi. Altaş, yaptığı açıklamada, "Ben ayıyı gördüğümde gerçek altın sanmıştım. Sonra baktım gerçek altın değilmiş" dedi. Bora, ayrıca gelecekte oyuncu olmak istediğini söyledi.

TEBRİK EDİYORUZ

Okul Müdürü Yaşar Duman da yaptığı açıklamada, "Birkaç çalışmasına kendim de katıldım. Öğrencimizi sette izleme fırsatı buldum. Film Almanya'da ödül aldı. Bu anlamda bize gurur verdi. Kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

Sınıf öğretmeni İsmail Kesimal ise yaptığı açıklamada Bora'nın oyunculukta olduğu gibi derslerinde de başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek kendisini çok sevdiklerini söyledi.

BİSİKLET BİNERKEN KEŞFEDİLMİŞ

Bora Altaş'ın babası Raşit Altaş, oğlunun bisiklet binmek için evden ayrıldığı sırada yönetmen ile karşılaşıp tanıştığını belirterek, "Ben İzmir'de yaşıyordum. Bir süre önce Çamlıhemşin'e dönmeye karar verdim. Oğlum benden bisiklet binmek için izin isteyip çarşıya çıktı. Bu sırada oğlumu yolda filmciler ve yönetmen görmüş. Bizimle konuştular. Olabileceğini söyledik. 15 günlük deneme çekimlerinin ardından Bora'nın oynayabileceğine karar verdiler. Çok güzel şeyler yaşadık" diye konuştu.

SETTE GERÇEKTEN UYUMUŞ

Baba Raşit Altaş, oğlunun çekimler sırasında zaman zaman yorgun düştüğünü belirterek şunları söyledi: "Yönetmen gün içerisinde uykusuz kalmaması için uyumasını istiyordu. Ama yine de yorgun düştüğü oluyordu. Son sahnede büyük bir gürgen ağacının dibinde uyuması gerekiyordu. Gerçekten uyuya kaldı. Üç dakika kadar uyuyunca çekim ekibi tarafından uyandırıldı."

Bora'nın annesi Ümmü Altaş ise yaptığı açıklamada, "Televizyonda oğlumu izlerken gözyaşlarına boğuldum. Oyununu gerçekten çok güzel oynadı. Allah tüm anne ve babalara bu mutluluğu yaşatsın" ifadelerini kullandı.

İzmir'de beyaz eşya tamirciliği yapan baba Raşit Altaş, Çamlıhemşin'e döndükten sonra arıcılık ve seracılık yaparak geçimini sağlıyor. Babadan kalma ahşap bir evde hayatlarını sürdüren Altaş ailesi, yaşam standartlarını ve şartlarını değiştirmeyi düşünmüyor.

Minik Bora'nın film karşılığında yapımcı firmadan 3 bin TL aldığı, çekimler sırasında üstün başarı gösterdiği için yönetmen Semih Kaptanoğlu tarafından bir bilgisayar ile ödüllendirildiği öğrenildi.

ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
ÖNCE ALTIN AYI SONRA KARNE SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:02:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 12:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?