30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Onkoloji Merkezi’nin temeli atıldı

ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde yapılması planlanan Onkoloji Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi sahası içerisinde yapımına başlanılan Onkoloji Merkezi’nin temel atma törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz, binanın yapımını üstlenen Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Karakan ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, özellikle son yıllarda doğu Karadeniz bölgesi’nde artan kanser vakalarına dikkat çekerek, “Değişen ve gelişen dünyada en çok artan hastalıkların başında kanser geliyor. Önümüzdeki yıllarda kanser vakalarının daha da artacağını düşünürsek bölgemize hizmet verecek olan bu onkoloji merkezinin ne kadar gerekli ve önemli olduğunu daha iyi anlarız” dedi.

Onkoloji Merkezi’nin yapımını üstlenen Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Karakan yaptığı konuşmasında, “Biz sanayicilerin sosyal sorumlulukları vardır. Bir tanesi istihdam alanları oluşturmak diğeri ise bu tür topluma faydalı yatırımlar yapmaktır. Bölgemize hizmet verecek olan bu önemli yapıyı yapmak bize nasip olduğu için mutluyuz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından temele ilk harç döküldü. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan binanın iç donanımı ile birlikte 15 Milyon TL’ye mal olması planlandı. Kanser araştırma alanındaki son teknolojiler ile donatılacak bina, kapasitesi ile bölgede tek olacak.

ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ
ONKOLOJİ MERKEZİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 12:54:00
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 15:57:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?