5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Onlar artık sigortalı inek

Rize’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SDYV) tarafından gelir düzeyi düşük ailelere destek olması açısından dağıtılan ineklere hayat sigortası yapıldığı öğrenildi.

Rize’de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, gelir düzeyi düşük 22 aileye uygun şartlarda inek dağıttı. Konuyla ilgili açıklama yapan Vakıf Müdürü Hüseyin Kahveci, "Vakıf olarak, bizden sürekli gıda ve nakit yardımı alan 22 aileye süt ineği yardımında bulunduk. Vakıf imkanlarıyla satın alınan bu ineklerin vakfımıza maliyeti 40 bin YTL’yi buldu. İnekleri teslim ettiğimiz ailelerden bir yıl boyunca para talep etmeyeceğiz. Bir yıl sonra hiç faiz uygulamadan bu parayı üç yıla yayarak tahsil edeceğiz. Bu inekler özellikle seçilmiş hayvanlardır. Biri günde 15-20 kilo süt verebilmektedir. Bu sütün geliri de bir aileye yetebilir" dedi.

Bu hayvanlara, ölüm, hastalık ve kazaları göz önüne alarak hayat sigortası yaptırdıklarına dikkat çeken Kahveci, "İneklerin başına bir hal gelmesi durumunda sigorta şirketi vatandaşlarımıza yeni inek alıp teslim edecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 16:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?