3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Oray Eğin'e tepki!

Oray Eğin'in, Rize ve Rizelilere hakaret ettiği iddia edilen yazısı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı da kızdırdı.


Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 9 Haziran günü Akşam Gazetesi'nde çıkan köşe yazısıyla ilgili Eğin'e bir tepki mektubu yazıp gönderdi. Bakırcı ayrıca yaptığı açıklamada, Eğin'in bir daha ömrünün sonuna kadar Rize'ye gelemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Karadeniz Sahil Yolu'nun hizmete açılmasını alaylı bir üslupla anlatması görme ve algılama sorunu olduğunu gösteriyor.

Mimari konudaki eleştirilerini kısmen kabul etmek gerekiyor. Bizimde karşı çıktığımız ancak şartların oluşturduğu bir durumdur.
Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan hemşehrilerimize yönelik 'Çok kötü evler yapıyorsunuz' söylemi olmuştur. Bize toplantılarda asla müsaade etmememizi söylemiştir."


Eğin'in CHP'li belediyelerin olmadığı yerlere gitmeme kararı aldığını hatırlatan Bakırcı, sözlerine şöyle devam etti: "Bu demektir ki, bir daha Rize'ye gelemeyecektir. Rize'nin ne merkezinde ne de ilçelerinde bugün itibari ile bir tane CHP'li belediye başkanı yok. CHP'nin burada belediyeyi alabilme şansı olmayacaktır. Buna hemşehrilerimiz yeterli cevabı verecektir."


Bakırcı, Eğin'in Rize'deki başı örtülü insanlara hakaret etmesini kınayarak şunları söyledi: "Bizim başı açık olanlara, mini etek giyenlere hiç karıştığımız vaki oldu mu? Böyle bir olay burada yaşanmadı. Benim belediye başkanlığı yaptığım dönemde Cumhuriyet tarihinde olmadığı nezihlikte restoranlarımız var, hepsine işletme ruhsatı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Ama biz insanları içki içmeye teşvik etmeyiz, içmek isteyenlere de uygun mekanlar oluşturmuş durumdayız."
Hemşehrileri Karadenizlilerin esprili insanlar olduğunu anlatan Bakırcı, "Hoşgörü sınırları içerisinde eleştiriye tahammülü vardır" dedi.
Rizelinin dünyanın her yerinde olduğunu ve söz sahibi olduğunu anlatan Bakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama bu yazı yazan kişi bizi tanımamışsa denk geldiğimiz zaman biraz daha kendimizi tanıtacağız."

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 14:57:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?