5
Mayıs
2024
Pazar
RİZE

Organik çay yok sattı

ORGANİK ÇAY YOK SATTI

Çaykur tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl üretilerek piyasaya sürülen organik çay stokları tamamen tükendi.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin AK Parti’den milletvekili aday adayı olması nedeniyle görevinden istifa etmesinin ardından Çaykur Genel Müdürlüğü görevine getirilen Süleyman Pınarbaşı, organik çay stokları ile ilgili açıklama yaptı.

Pınarbaşı, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Çaykur Hemşin Organik Çayı’nın tamamen tükendiğini belirterek “150 ton üretim gerçekleştirilmişti. Bayilerden ve son satıcısından gelen yoğun talebi karşılamakta gülük çektik. Şuanda stoklarımızda organik çay kalmadı. Bunu göz önünde bulundurarak önümüzdeki sezon üretimi arttırmak için çalışma yapacağız” dedi.

Pınarbaşı, siyah çayda da geçen yılara oranla stokların en düşük seviyelerde olduğunu belirterek, “2010 yılı içerisinde 125 bin ton kuru çay satısı gerçekleştirdik. Bu yıl ise şu ana kadar 8 bin ton satıldı. Stoklarımızda 53 bin ton dökme 7 bin ton ise paket çay bulunuyor. Bunun 25 bin tonu stoklarımızda zorunlu bulundurmamız gereken miktar. 2011 yılı içerisinde 111 bin ton kuru çay satısı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Pınarbaşı yeşil çay satışlarının da her geçen yıl artığını da hatırlatarak “2009 yılında 100 ton yeşil çay satışı gerçekleştirmiştik. 2010 yılında ise 136 ton yeşil çay satışı gerçekleşti. Yeşil çay tüketimindeki artışa bağlı olarak satışlarımızda artmaktadır” şeklinde konuştu. Beyaz çay ve tablet çay üzerindeki AR-GE çalışmalarının sürdüğünü belirten Genel Müdür Pınarbaşı, soğuk çay üzerinde de araştırma çalışmalarına başlanıldığını vurgulayarak, “Çaykur’un ana ürünü siyah çaydır. Üzerinde çalıştığımız ürünler ise ekstrem ürünlerdir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası tarafından 2010 yılı içerisinde yapılan araştırmada Çaykur 1 milyar 200 milyon TL’lik cirosu ile Türkiye’deki en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girmişti. Çaykur’un siyah, yeşil ve organik çay temelli 53 farklı ürünü bulunuyor. Çaykur’un ürünleri arasında Tiryaki Çay yüzde 30’luk payla en çok talep gören ürün. Tiryaki çayın ardından en çok satışı gerçekleşen ürünler ise Rize Turist ve Kamelya çayları.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2011 Cuma 17:26:00
Güncelleme :28 Mart 2011 Pazartesi 16:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?