2
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

Organlarıyla 'hayat' verecek

Rize'de, beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Yusuf Kar'ın organları yakınları tarafından bağışlandı. Kar'ın organları Erzurum, Ankara ve İstanbul'da nakil bekleyen hastalara gönderildi.

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle bir süredir Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Yusuf Kar'ın beyin ölümü gerçekleşti. Hastanede görevli sağlık personelinin, Kar'ın yakınlarına organ nakli ile ilgili bilgi vermesinin ardından yakınları, Kar'ın organlarını bağışlama kararı aldı. Kar'ın karaciğeri ve iki böbreği Erzurum, Ankara ve İstanbul'da organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, yaptığı açıklamada, "Hastamızın beyin ölümü gerçekleştikten sonra karaciğeri ve böbrekleri alındı. Hasta yakınlarına teşekkür etmek istiyorum. Organ bağışı, ülkemizde üzerinde özellikle durulması gereken bir konu. Vefat eden hastamız sayesinde 3 kişi hayat bulacak. Vatandaşlarımızın organ nakli konusunda daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz. Vefat eden hastamızın yakınlarına başsağlığı diliyoruz." dedi.
 

CHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2013 Çarşamba 14:42:46
Güncelleme :8 Şubat 2013 Cuma 14:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?