30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Özel harekatçılar nefes kesti

TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Rize'de Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte özel harekat polislerinin gerçekleştirdiği rehine kurtarma operasyonu nefes kesti.

Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, 165 yıl olduğu gibi Türk polisinin bundan sonra da canı pahasına vatandaşların can ve mal güvenlini korumaya devam edeceğini söyledi.

Törende Rize Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Zeybek Grubu 'Zeybek' oyunu sergiledi. Günün anlam ve önemimle ilgili okunan şiir ve kompozisyonların ardından gün için hazırlanan tatbikatlara geçildi. Tatbikatlarda ilk önce narkotik köpeği bir araca zulanmış esrar maddesini kısa sürede bulmayı başardı. Daha sonra Özel Harekat Polisleri'nin teröristler tarafından kaçırılan bir yolcu otobüsünün içerisinden rehine kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta polisler gerçekleştirilen başarılı

operasyonla teröristleri etkisiz hale getirerek rehineleri kurtarmayı başardılar.

Tatbikat sonrası Kaçkar Dağcılık ve Rafting Spor Kulübü'ne bağlı dağcılar Rize Şeyh Camisi'nin minarelerinden iniş yaparak iki minare arasına Türk Bayrağı astılar. Kutlama etkinlikleri resmi geçit töreni ile son buldu.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
TÜRK POLİS TEŞKİLATI'NIN 165. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 13:54:04
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 18:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?