3
Mayıs
2024
Cuma
RİZE

Pazarköy Kavşağı’nda kaza!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize ziyaretlerinde eleştirdiği ve düzeltilmesini istediği Rize-Güneysu Karayolu’ndaki kavşakta bugün meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı.

Kaza Rize-Güneysu Karayolu üzerindeki Pazarköy Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Güneysu istikametinden Rize istikametine gitmekte olan Ali Kudretoğlu (40) yönetimindeki 02 AU 688 kamyonet, kontrolsüz bir şekilde Pazarköy istikametine giden yola girmek isteyince Rize’den Güneysu istikametine gitmekte olan Ahmet Gavuzoğlu (45) yönetimindeki 53 DD 522 plakalı özel bir sürücü kursuna ait otomobil ile çarpıştı.

Kazada otomobilin içerisinde bulunan Ahmet Gavuzoğlu, Musa Gürcanlı (27), Abdülkerim Büyük (28), Oktay Küçük (30), İshak Türpçü (32) ve kamyon sürücüsü Ali Kudretoğlu yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan İshak Türpçü, Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kazaya karışan araçlardan Ahmet Gavuzoğlu (45) yönetimindeki 53 DD 522 plakalı otomobilin Güneysu Yolu üzerindeki Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Direksiyon Sınavı’na öğrenci ve usta öğretici taşıdığı öğrenildi. Araç sürücüsü Ahmet Gavuzoğlu’nun usta öğretici olduğu bildirildi.

Öte yandan kazanın meydana geldiği kavşak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evine giden yol üzerinde bulunuyor. İki yıl önce tamamlanarak hizmete sokulan Yeni Rize-Güneysu Karayolu üzerindeki kavşak şekli itibariyle trafiği tehlikeye düşürdüğü için tartışmalara neden olmuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da bir Rize ziyareti sırasında kavşağı inceleyerek yetkilileri kavşaktaki hatanın düzeltilmesi konusunda uyarmıştı.

Eski Rize-Güneysu Karayolu ile yeni Rize-Güneysu Karayolu’nun birleştiği kavşak, sürücülere diğer bağlantılardan gelen araçları görme imkanı vermiyor. Aynı zamanda kavşakta gerekli uyarı levhaları ve sinyalizasyon sistemi de bulunmuyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 13:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?