9
Mayıs
2024
Perşembe
RİZE

'Polis sahip olduğu yetkileri bilmiyor'

Rize İl Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasaları çerçevesinde yetkileri değişen polisinin toplumsal olaylarda kafasının karıştığını ve "Hakkımda soruşturma açılır mı?" endişesiyle psikolojik olarak geri çekildiğini öne sürdü. 

Rize İl Emniyet Müdürü Şanmaz Demirtaş, AB Uyum Yasaları çerçevesinde polisin yetkilerinin elinden alındığına inanmadığını belirterek, polislerin sahip olduğu yetkileri iyi bilmemesi nedeniyle bir kafa karışıklığı yaşadığını kaydetti. "Ben polisin elinden yetkilerinin alındığına inanmıyorum" diyen Demirtaş, "Sahip olduğu yetkileri bilmeyen polis memurları, Uyum Yasaları çerçevesinde "Acaba bunu yaparsam hakkımda soruşturma açılır mı?" endişesiyle yetkilerini kullanamaz hale geldi. Bazı memurlar yetkilerinin limitini kullanmıyor. Psikolojik olarak geri adım atıyorlar. Rize'de bunu aşacağız. Memurlarımız yetkilerini bilerek, en üst limitinde kullanabilecekler" diye konuştu. 

Polisin yetkilerinin elinden alındığı düşüncesinin, suç işleme potansiyeli olan kişileri cesaretlendirdiğini savunan Demirtaş, şunları söyledi:
"Bu kişilerin polis memurlarına pervasızca yaklaşabildiğini görüyoruz. Rize'de yetkisini kullanmayan memura hesabını sorarız. Arama yetkisi bulunan bir yerde, yetkisini bilmeyip veya kullanmayarak savcılık izni bekleyen, işini aksatan memurun gözünün yaşına bakmayacağım."
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 18:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih öz IP: 85.98.184.xxx Tarih : 16.11.2006 23:25:33
bence polisimis görevini cok iyi ve iyininde üstünde yapacağına inanıyorum. lakin polisimiz rizede kime dokunursa ucu bir bırokrasiye catıyor. bu arada teknoloji devreye giriyor. ceptelefonuyla konum öylebir şekil alıyorki.anında benim polisim suclu duruma bile düşebiliyor.rizemizden başbakan cıkması sucmu ben bunu anlamış değilim.polisim nasıl görev yapsın.sayın müdürüme başarılarının devamını diliyor saygılarımı sunuyorum.