30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Polis şakadan ceza kesti

POLİS ŞAKADAN CEZA KESTİ

Rize'de, polis kırmızı ışık ihlali yapan yayalara 60'ar TL para cezası kesti. Neye uğradığını şaşıran yayalar uygulamanın bilgilendirme amaçlı bir şaka olduğunu öğrenince rahatladı.

Rize'de, yayaların kırmızı ışık ihlaline çözüm arayan trafik polisleri ilginç bir yol buldu. Trafik ekipleri, Karayolları Güvenliği Haftası dolayısıyla yayalara yönelik ilginç bir bilgilendirme şakası hazırladı. Trafik polisleri, kanunda yeri olmasına rağmen uygulanmadığı için bilinmeyen yayaların kırmızı ışık ihlali cezasını uygulamaya koydu. Kırmızı ışıkta geçen yayaları durduran polisler, kırmızı ışık ihlali yapan yayalardan kimliklerini alarak 60'ar TL para cezası kesti. Önce ceza makbuzunu kesen

polis memurları, ceza makbuzlarını teslim ettikten sonra kanunda yeni olduğunu ancak uygulamanın bilgilendirme amaçlı bir şaka olduğunu söylediler. Alışık olmadıkları ceza karşısında şaşkına dönen yayaların önce yüzü asıldı daha sonra uygulamanın bilgilendirme amaçlı şaka olduğunu öğrenince yüzleri güdü. Yayalar, kırmızı ışıkta geçmenin cezası olduğunu bilmediklerini, bundan sonra daha dikkatli olacaklarını bildirdi.

Bazı kişiler ise cezanın artırılarak gerçekten uygulanması gerektiğini savundu. Uygulama sırasında birçok gencin üzerinden kimlik çıkmaması dikkat çekti. Kırmızı ışıkta geçtikleri için polis tarafından durdurulmak istenen başı kişiler de kameralara yakalanmamak için kaçmayı tercih etti.

POLİS ŞAKADAN CEZA KESTİ
POLİS ŞAKADAN CEZA KESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 17:43:05
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 18:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?