30
Nisan
2024
Salı
RİZE

Polisten 165 eve mektup

POLİSTEN 165 EVE MEKTUP

Rize Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Rize’de pilot okul olarak seçilen İstiklal İlköğretim Okulu’nda içerlerinde velilere ulaştırılmak üzere hazırlanan mektupların bulunduğu 165 kitap dağıttı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen Rize İstiklal İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerine yönelik bir program düzenledi. Programa İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve veliler katıldı.

Programda konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, okullarda iyi eğitilmiş gençler ile gelecekte asayiş olaylarının azaltılabileceğine dikkat çekerek bunun için alt yapının oluşturulmasında polis ve eğitim camiaları arasında iş birliğinin şart olduğunu söyledi. Çelik, yaptığı konuşmada, “Eğitime yapılan yatırım toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Geleceğin mimarları ise öğretmenlerdir. Gençlerimizin okullarımızda iyi ve güvenli ortamlarda yetiştirilmesi gelecekte asayiş olaylarını azaltacaktır. İyi eğitilmiş bir nesil hazırlarsak polis ve savcılarımızın işi daha kolay olacaktır” dedi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise “Türk Polis Teşkilatı olarak yılın 365 günü 24 saat bir çok alanda kesintisiz hizmet veren bir teşkilatız. Trafikten asayişe, pasaporttan ruhsata kadar bir çok farklı alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız arasında okul önü güvenliğine de büyük önem veriyoruz. Bu nedenle 3 yıl önce Rize’de Okul Polisliği uygulamasını başlattık. İlimizde okul önlerinde meydana gelen olayları büyük oranda ortadan kaldırdık. Bunu tamamen ortadan kaldıracak güce de sahibiz. Buradan sizlere bunun sözünü de veriyorum” diye konuştu.

Programda Türk Polis Teşkilatı’nın 165. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla 165 öğrenciye kitap hediye edildi. Kitapların arasına İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uzmanlara hazırlatılan, çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gerekenlerin yazıldığı mektuplar yerleştirildi. Demirtaş, kitapların arasına yerleştirilen mektupların mutlaka okunması gerektiğini belirterek “Bende bir babayım. Benimde çocuklarımı yetiştirirken hatalı davrandığım şeyler vardır. Bu mektuplarda yazılanlardan bende istifade ediyorum. Bunların mutlaka okunması ve uygulanması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

POLİSTEN 165 EVE MEKTUP
İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2010 Cuma 13:27:01
Güncelleme :9 Nisan 2010 Cuma 16:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?